Συλλυπητήρια και μηνύματα συμπαράστασης ηγετών προς τον ελληνικό λαό

14:52 27/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών στην Αττική, μετέφερε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Πέμπτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Ο Πρόεδρος Αλ Σίσι εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της Αιγύπτου προς τον αδελφό ελληνικό λαό», ανέφερε σε σύντομη δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής προεδρίας, Μπάσαμ Ράντι.

Νωρίτερα,

την ίδια μέρα, το Αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών είχε εκφράσει επίσης τα βαθύτατα συλλυπητήριά του, δηλώνοντας ότι «η Αίγυπτος βρίσκεται σε πλήρη υποστήριξη με το φίλο λαό και την κυβέρνηση της Ελλάδας για να ξεπεράσει αυτή τη δοκιμασία».

Την Παρασκευή, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και του εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αιγυπτιακής Προεδρίας,«ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι τόνισε πως η κυβέρνηση και ο λαός τής Αιγύπτου στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας, ανακοινώνοντας την πλήρη αλληλεγγύη της Αιγύπτου προς τον ελληνικό λαό σε αυτές τις οδυνηρές συνθήκες».

Σύμφωνα δήλωση του εκπροσώπου της αιγυπτιακής Προεδρίας, Μπάσαμ Ράντι, «ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι επισήμανε ότι το Κάιρο είναι έτοιμο να παράσχει κάθε δυνατή υποστήριξη για την αντιμετώπιση αυτής της καταστροφής».

«Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του προς τον Πρόεδρο Αλ Σίσι για αυτήν τη χειρονομία και τη γενναιόδωρη προσφορά, εκτιμώντας την ιστορική φιλία μεταξύ των λαών της Αιγύπτου και της Ελλάδας» καταλήγει η ανακοίνωση της Προεδρίας.

Tην αμέριστη συμπαράσταση του γερμανικού λαού προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό μετέφερε επίσης ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Στάινμαιερ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Παρασκευή με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Στάινμαιερ εξέφρασε την προσωπική του οδύνη και αυτή του γερμανικού λαού για τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική. Εξέφρασε επίσης, τα βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συλλυπητήρια,syllypitiria