ΧΥΤΑ Νότου: Σύσκεψη στην Περιφέρεια, πορεία στην πόλη

14:52 27/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε έλεγχο στην εγκατάσταση του ΧΥΤΑ Λευκίμμης θα προχωρήσει την άλλη εβδομάδα κλιμάκιο της ΠΙΝ, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία για την τήρηση της νομοθεσίας και των προβλεπομένων όσον αφορά τη διαχείριση και λειτουργία του χώρου. Αυτό υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος πάντως απέκλεισε το ενδεχόμενο να συναινέσει σε επιθεώρηση του ΧΥΤΑ από τους

κατοίκους χωρίς προηγουμένως να υπάρξει διάλογος και συνεννόηση. «Ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται από τις καθορισμένες αρχές ή και από συμφωνημένες διαδικασίες που μπορούν να υπάρξουν μαζί με τις υπηρεσίες, μία ανεξάρτητη αρχή που θα επικυρώνει ή όχι τους επίσημους ελέγχους και θα δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα προς γνώση του κοινωνικού συνόλου», τόνισε μεταξύ άλλων. Αμέσως μετά τη συνάντηση έκαναν δηλώσεις. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κέρκυρας αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει έως σήμερα αλλά και στις αποφάσεις που πάρθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και αφορούν στην τροποποίηση του προγράμματος αποκομιδής απορριμμάτων με ανάκληση παλαιών και έγκριση νέων προτάσεων και ανάθεσης της ανακύκλωσης σε ιδιώτες. Πρόσθεσε δε ότι σύντομα η εγκατάσταση στα Μεσοράχια θα αδειοδοτηθεί κανονικά, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα εκπονηθεί η μελέτη για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και την κατασκευή του εργοστασίου.

Πορεία

Χθες το απόγευμα πολίτες που δεν επιθυμούν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Νότου, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κώστα Γεωργάκη στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και την παρουσία των ΜΑΤ στην περιοχή της Λευκίμμης. Συλλογικότητες εκπρόσωποι κομμάτων το κίνημα της λευκίμμης και πολύς κόσμος πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης ζητώντας να κλείσουν άμεσα οι ΧΥΤΑ στη Νότια και μέση Κέρκυρα, να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από την περιοχή και να προχωρήσει άμεσα η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΧΥΤΑ Νότου, Σύσκεψη, Περιφέρεια,chyta notou, syskepsi, perifereia