Στους 146 οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία

17:42 21/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τους 146 έφτασε ο τελικός αριθμός των νεκρών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Κυριακή, στη βόρεια Ινδία, ενώ περίπου 180 άνθρωποι νοσηλεύονται, από τους οποίους οι 60 σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα 14 βαγόνια της ταχείας που εκτελούσε το δρομολόγιο Ιντόρε-Πάτνα εκτροχιάστηκαν την Κυριακή περίπου στις 03:00 τοπική ώρα (23:30 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) σε αγροτική περιοχή στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές, στο βόρειο τμήμα της χώρας, την ώρα που οι περισσότεροι επιβάτες κοιμόντουσαν.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των διασωστών Ανίλ Σεκάουατ, ανασύρθηκαν

άλλα οκτώ πτώματα σήμερα, ενώ δεν υπάρχουν πλέον ελπίδες να βρεθούν άλλοι επιζώντες, γεγονός που οδήγησε τα σωστικά συνεργεία να τερματίσουν τις έρευνες.

Ο εκπρόσωπος των ινδικών σιδηροδρόμων Βιτζάι Κουμάρ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «146 είναι νεκροί, εκ των οποίων οι 145 άφησαν την τελευταία τους πνοή στο σημείο του δυστυχήματος και ένας υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του στο νοσοκομείο». Περίπου 180 άνθρωποι νοσηλεύονται, από τους οποίους 60 σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε.

Γερανοί και εκσκαφείς καθάρισαν τα μεταλλικά συντρίμμια που είχαν φράξει τις σιδηροτροχιές. Η σιδηροδρομική κυκλοφορία στην περιοχή αναμένεται να επαναληφθεί από σήμερα.

Σχεδόν 2.000 άνθρωποι επέβαιναν στο τρένο τη στιγμή του δυστυχήματος – ανάμεσά τους και πολλοί που δεν είχαν κάνει κράτηση ούτε διέθεταν εισιτήριο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο εκτροχιασμός ενδέχεται να οφείλεται στη κακή κατάσταση της γραμμής.

«Διατάχθηκε έρευνα προκειμένου να εξεταστούν όλες οι πιθανές αιτίες. Στους ενόχους θα επιβληθεί η πιο βαριά ποινή», δήλωσε ο υπουργός Σιδηροδρόμων Σουρές Πράμπχου ενώπιον των Ινδών βουλευτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα