«Τρέξε με τον σκύλο σου» στην Καβάλα (ωραία ιδέα!) -video

17:36 21/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μικρούς και μεγάλους, μαζί με τα σκυλάκια τους, γέμισε το πρωί της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2016 το Πάρκο Φαλήρου της Καβάλας. Αρκετοί Καβαλιώτες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση να τρέξουν σε αγώνα με τα κατοικίδιά τους, να διασκεδάσουν και (γιατί όχι;) να κερδίσουν δωράκια και τροφή για τους τετράποδους φίλους τους. Η πρόσκληση προήλθε από την διαρκώς ανήσυχη ομάδα των εφήβων εθελοντών «ACTION TEAM».

Το κέφι και η αποφασιστικότητα των νέων για αυτή την ιδέα υπερνίκησε εμπόδια και αρνήσεις και «έβαλε στο παιχνίδι» ακριβώς όσους χρειάζονταν για μια επιτυχημένη διοργάνωση.

Ο

καιρός στάθηκε σύμμαχος των εφήβων που επί ένα μήνα προετοίμαζαν την εκδήλωση με την παραμικρή λεπτομέρεια. Μέσω του διαδικτύου, με αφίσες στους δρόμους, μέσα από τα ΜΜΕ. Και πέτυχαν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των φιλόζωων -και όχι μόνο.

Δείτε στο video την εκκίνηση

Συγχρόνως γίνονταν δράσεις για τα μικρά παιδιά, ζωγραφική, face painting κ.ά.

Ο κόσμος που διαθέτει κατοικίδια ζώα ανταποκρίθηκε πλήρως. Με φόρμες και αθλητικά παπούτσια έκαναν τη διαδρομή μαζί με τα σκυλάκια τους, άλλοι τρέχοντας, άλλοι περπατώντας, όλοι με το χαμόγελο της προσπάθειας για κάτι διαφορετικό.

Οι συμμετοχές για τον αγώνα ξεπέρασαν τις 100! Έγιναν εννέα αγώνες ανάλογα με την κατηγορία σκύλου. Οι τρεις πρώτοι από κάθε αγώνα κέρδισαν δώρα για τα σκυλάκια τους.

Νικητές όμως ήταν οι ίδιοι οι διοργανωτές, τα μέλη της Action Team. Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η φράση του επικεφαλής της ομάδας, Νίκου Βουγιούκα μετά το τέλος του αγώνα. «Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να διοργανώσουμε ακόμη και την πιο απλή εκδήλωση;»

Στο video η Χαρά Καρασταμάτη, μέλος της Action Team, δίνει λεπτομέρειες για τη δράση «Τρέξε με τον σκύλο σου».

Keywords
Τυχαία Θέματα