Βόλος: Αντιπαράθεση για την αποκομιδή απορριμμάτων στην Οικονομική Επιτροπή

16:40 21/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ομόφωνα ψηφίστηκαν στην Οικονομική Επιτροπή οι μειώσεις ανταποδοτικών τελών για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ κόντρα ξέσπασε στο θέμα της πληρωμής της εργολαβίας ανάθεσης εργασιών αποκομιδής απορριμμάτων από 6-8 Μαΐου 2016, στη διάρκεια απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Συγκεκριμένα, ο Μαργ. Πατσιαντάς τόνισε ότι αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει, ενώ ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Νάνος είπε ότι η Δημοτική Αρχή έβαλε απεργοσπαστικό

μηχανισμό, λόγω της τριήμερης κινητοποίησης των εργαζομένων στην καθαριότητα και τώρα έρχεται στην Οικονομική Επιτροπή για να εγκριθεί ποσό σχεδόν 4.000 € για να πληρωθεί ο εργολάβος.
Η απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, Δημ. Πέγιου ήταν ότι η δημοτική αρχή προχώρησε στην μίσθωση εργολάβου γιατί κρίθηκε ότι θα δημιουργούνταν πρόβλημα με τη δημόσια υγεία από την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Τέλος, σχετικά με το θέμα των απευθείας αναθέσεων, ο εκτελών χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου απάντησε ότι όλα τα θέματα έρχονται στην Οικονομική Επιτροπή και αναρτώνται στη Διαύγεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα