Στους 140 οι θάνατοι από τον κορονοϊό -Με μοριακούς ελέγχους η ανίχνευση του ιού

12:26 30/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε τροχιά άρσης των περιοριστικών μέτρων -σταδιακά- από τις 4 Μαΐου, αναφέρθηκε ακόμη ένας θάνατος από τον φονικό ιό ανεβάζοντας τη λίστα στους 140. Πρόκειται για μια 74χρονη με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 10 και το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον στα

2.576. Διασωληνωμένοι είναι 41 ασθενείς και άλλοι 71 πήραν εξιτήριο.

Θετική για δεύτερη φορά σε κορονοϊό βρέθηκε 74χρονη γυναίκα από την Ηλεία. Η γυναίκα ήταν ανάμεσα στους πρώτους ασθενείς, δηλαδή σε αυτούς που νόσησαν μετά την επίσκεψη στους Άγιους Τόπους και πλέον, αφού έγινε γνωστό ότι παραμένει θετική στον ιό, είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και χωρίς να έχει ιδιαίτερα συμπτώματα. Σήμερα θα μιλήσει με τους λοιμωξιολόγους στην Πάτρα για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα που θα γίνουν.

Εν τω μεταξύ, ευρεία δειγματοληψία πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα Ομορφοχωρίου στο δήμο Κιλελέρ μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε 8χρονο. Το παιδί είναι επαφή του 50χρονου άνδρα που είχε βρεθεί θετικός και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη χθεσινή ενημέρωση υπογράμμισε ότι στρατηγική του Υπουργείου ήταν και παραμένει ο μοριακός έλεγχος ανίχνευσης του κορονοϊού. «Υπάρχει προγραμματισμός που στηρίζεται στις ανάγκες που υπάρχουν και τις προτεραιότητες που τίθενται για την διενέργεια μοριακών τεστ την επόμενη μέρα άρσης των περιοριστικών μέτρων», είπε και πρόσθεσε ότι «θα χρησιμοποιηθούν τεστ αντισωμάτων για επιδημιολογικούς σκοπούς και αυτή τη στιγμή τα ταχέα τεστ είναι στη διαδικασία αξιολόγησης».

Ο κ. Κοντοζαμάνης σημείωσε ότι όσα τεστ χρειάστηκαν να γίνουν έχουν γίνει, και όσα χρειαστούν, επίσης θα γίνουν». Υπάρχει επάρκεια και ο προγραμματισμός μας στηρίζεται στις ανάγκες και τις προτεραιότητες που αφορούν ευάλωτους πληθυσμούς και με βάση αυτές διεξάγουμε τα τεστ», είπε ο υφυπουργός.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα