Με επίσκεψη στο Νοσοκομείο θα τιμήσει την Πρωτομαγιά το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

11:39 30/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο, θέλοντας να τιμήσει τον αγώνα των γιατρών και των νοσηλευτών ενάντια στον κορονοϊό, θα πραγματοποιήσει αύριο -στο πλαίσιο του εορτασμού για την Εργατική Πρωτομαγιά- το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου.
Παράλληλα ζητά άμεση πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Ρόδου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά, αναφέρει τα εξής:
«Σήμερα, εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης

που βιώνει όλη η υφήλιος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, αναδεικνύεται ο ρόλος των συνδικάτων, στην υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωσή της.
Η 1η του Μάη, είναι μέρα καθαγιασμένη με το αίμα της εργατικής τάξης, και πρέπει η σημερινή πρωτομαγιά να αποτελέσει αφετηρία για πιο ουσιαστικούς, ενωτικούς, και μαζικούς αγώνες.
Απεργούμε και εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας, σε μειώσεις μισθών, στην καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας.
Η απάντηση των εργαζόμενων πρέπει να είναι μία και μοναδική: Να αποκρούσουμε άμεσα και αποτελεσματικά αυτές τις πολιτικές. Είναι καθήκον μας να υψώσουμε το ανάστημά μας και να οργανώσουμε νέους αγώνες που θα μας οδηγήσουν στην δικαίωση των προσπαθειών μας . Διεκδικούμε τη στήριξη της δημόσιας υγείας με κάθε τρόπο και την άμεση κατάργηση αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στην περαιτέρω φτωχοποίηση για τους εργαζόμενους.
Ζητούμε την άμεση πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και συνολικά των Κέντρων Υγείας του νησιού. Ζητάμε την εκπόνηση σχεδίου ουσιαστικής στήριξης της μισθωτής εργασίας για το άμεσο μέλλον, με γνώμονα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά και την προστασία των ανέργων, για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.
Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ στα πλαίσια του εορτασμού θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου την Παρασκευή στις 11:00π.μ. θέλοντας να τιμήσει τον αγώνα και τις προσπάθειες των γιατρών και των εργαζομένων για όλο το διάστημα που δίνουν τη δική τους μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Η επίσκεψή μας στο χώρο του Νοσοκομείου θα πραγματοποιηθεί τηρουμένων αυστηρά και με συνέπεια των μέτρων προστασίας και αποστάσεων που έχουν αποφασίσει η Πολιτεία και οι υγειονομικές αρχές για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Καλούμε τα σωματεία-μέλη μας και όλους τους εργαζομένους να συμμετέχουν στην απεργία.
Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ Δεν είναι αργία, είναι Απεργία».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα