Στόχος βανδάλων ξανά το Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου (audio)

15:37 12/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκτεταμένες φθορές σε τρεις αίθουσες διδασκαλίας στον πρώτο όροφο του κτηρίου, όπου στεγάζεται το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, στα Χανιά, προκάλεσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής, άγνωστοι προς το παρόν δράστες.

Οι δράστες μπήκαν στο εσωτερικό του σχολείου, έσκισαν κουρτίνες και τις πέταξαν σε εξωτερικό χώρο, έσπασαν θρανία και μια τηλεόραση, αναποδογύρισαν γραφεία, καρέκλες και ντουλάπες, πέταξαν στο πάτωμα βιβλία, ενώ κατέστρεψαν και μέρος του εργαστηριακού εξοπλισμού που υπήρχε στις αίθουσες.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία που ερεύνησε τον χώρο, προκειμένου να εντοπισθούν τυχόν ευρήματα που θα οδηγήσουν τις Αρχές στους δράστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολείο έχει γίνει στόχος βανδαλισμών, μετά από μια σειρά προσπαθειών εξωσχολικών ακροδεξιών ομάδων, προκειμένου να μην πραγματοποιούνται μαθήματα αλβανικής γλώσσες τα απογεύματα της Κυριακής. Μάλιστα, υπήρξε μια συντονισμένη απόπειρα παραπλάνησης της κοινωνίας με διασπορά ψευδών ειδήσεων, προκειμένου να παρασυρθεί στη λογική του μίσους και των αποκλεισμών και η τοπική κοινωνία.

Ακολούθησαν δύο περιστατικά βανδαλισμού, με το τρίτο, να είναι και το σοβαρότερο.

Για το θέμα που προέκυψε μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, Στέλιος Ζερβάκης.

Ο Δήμος και οι αρχές οφείλουν να προστατεύουν τον σχολικό χώρο και όλοι μαζί, να διασφαλίζουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση των παιδιών στη γνώση, τόνισε ο κ. Ζερβάκης για να συμπληρώσει ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.


Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ζερβάκη στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Φωτεινή Περβολιανάκη

The post Στόχος βανδάλων ξανά το Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου (audio) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα