Στο προσκήνιο οι φοροαπαλλαγές και τα οικονομικά του Ντόναλντ Τραμπ

12:26 3/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα ερωτηματικά σχετικά με την άρνηση του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές επιστροφές του, προκαλεί – σύμφωνα με το CNN – δημοσίευμα της εφημερίδας «The New York Times,» σύμφωνα με το οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων δήλωσε απώλεια 916 εκατομμυρίων δολαρίων το 1995, με συνέπεια να μην έχει καταβάλει ομοσπονδιακούς φόρους για διάστημα 18 ετών.

Το CNN

δεν προχώρησε σε ανεξάρτητη επιβεβαίωση της αυθεντικότητας των εγγράφων, αλλά το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ δεν αμφισβήτησε κάποιο από τα δεδομένα που παρουσίασαν οι «Times».

Τα ερωτηματικά που προκαλούν οι τελευταίες αποκαλύψεις γύρω από τα οικονομικά, αλλά και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Τραμπ, αναμένεται ότι θα δοκιμάσουν την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων στον προεδρικό τους υποψήφιο.

Παράλληλα, οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι αποκαλύψεις θα αποτελέσουν ένα πραγματικό τεστ για τον παρορμητικό χαρακτήρα του Τραμπ, μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή της δεύτερης τηλεοπτικής αναμέτρησης με την Χίλαρι Κλίντον.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κεντρικών προεδρικών υποψηφίων αναμένεται να κλιμακωθεί μόλις πέντε εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Πηγή ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα