Στο καφενείο του Κουμπέ ο δήμαρχος

11:03 13/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το μνημείο του Κουμπέ, όπου από προχθές τέθηκε και πάλι σε λειτουργία το παραδοσιακό καφενείο, επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Οικονομιών Γιώργο Καραντινό και τον πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΗ Μηνά Καπετανάκη, είχε την ευκαιρία να απολαύσει τον καφέ του καινα συνομιλήσει με δημότες.

Για την επαναλειτουργία του Κουμπέ (με δώδεκα τραπέζια και δίχως σκιάδια, σύμφωνα με την άδεια της Αρχαιολογίας) χρειάστηκε η έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, στην ειδική συνεδρίαση του οποίου είχε παρουσιάσει τις

θέσεις του Δήμου ο ίδιος ο Δήμαρχος.

«Είναι μεγάλη ικανοποίηση για εμάς να βλέπουμε τον χώρο γύρω από αυτό το ιστορικό μνημείο να ζωντανεύει ξανά. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για να τα καταφέρουμε. Είμαι βέβαιος ότι παρά τους περιορισμούς που υπάρχουν από την Αρχαιολογία, ο Κουμπές θα γίνει εκ νέου ό,τι ήταν εδώ και δεκαετίες: ένα παραδοσιακό σημείο συνάθροισης για τους Ηρακλειώτες. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, η έλλειψη τραπεζοκαθισμάτων και σκιαδίων είναι αισθητή. Για αυτό και επιφυλασσόμαστε σε δεύτερο χρόνο, να υποβάλλουμε πρόταση στην Αρχαιολογία, ώστε να μας επιτρέψει ορισμένες, σημειακές αλλά απαραίτητες κατά την άποψή μας, παρεμβάσεις, πάντα με σεβασμό στο μνημείο και στον περιβάλλοντα χώρο», τόνισε ο δήμαρχος.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα