Μεσολόγγι: Αυθαίρετα προς κατεδάφιση

10:53 13/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου προκηρύσσεται ανοικτή διαδικασία μέσω του «Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων – Δημόσια Έργα για το έργο «Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κατασκευών στην Τουρλίδα Μεσολογγίου».
Επεισοδιακή ήταν το Δεκέμβριο του 2016 η επιχείρηση κατεδάφισης στις πελάδες, τότε είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι που διαμαρτύρονταν για την εντολή κατεδάφισης και μάλιστα

παρουσίασαν έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο Πολιτισμού βρίσκεται στη διαδικασία εξέτασης της περιοχής για το κατά πόσο αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός.
Σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο σε όλη την Ελλάδα έχουν δηλωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2018, 141.299 νέα αυθαίρετα.

Ελέγχονται κτίσματα που έχουν καταγραφεί σε αιγιαλούς, δάση και ρέματα, ώστε αυτά να μην μπορούν να ενταχθούν σε ρύθμιση για τη νομιμοποίησή τους, λόγω υψηλού κινδύνου.
Οι περιπτώσεις κατεδάφισης αυθαιρέτων στις Περιφερειακές Ενότητες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσου, είναι 852 και συγκεκριμένα 414 σε αιγιαλό και 338 σε δασικές εκτάσεις.
Από αυτά, στην Αιτωλοακαρνανία ανήκουν τα 90 και πρόκειται για 81 σε αιγιαλό και 9 σε δασική έκταση, σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας.

Νίκη Παπαδούλα

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα