Στο ΙΤΕ το βραβείο του Δήμου Ηρακλείου

13:40 24/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας θα απονεμηθεί φέτος το βραβείο «Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου, μετά την πρόταση του δημάρχου, Βασίλη Λαμπρινού, που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την επιτροπή που έχει συσταθεί γι’ αυτό το λόγο.

Στην εισήγησή του, ο Δήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το βραβείο “Ηθικής Τάξεως” του Δήμου Ηρακλείου απονέμεται σε προσωπικότητες ή σε Ιδρύματα του τόπου μας, που προσέφεραν μεγάλες υπηρεσίες στην κοινωνία και τον πολιτισμό μας. Ως σήμερα έχουν βραβευθεί ο Στυλιανός Αλεξίου και ο Φώτης Καφάτος

το 2003, τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού το 2006, και προσφάτως, κατά την δική μας θητεία, ο κ. Θεοχάρης Δετοράκης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, το 2016, και ο κ. Γρηγόρης Σηφάκης, Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, το 2017. Η ομόθυμη επιλογή τους από την Επιτροπή του Βραβείου, η επιβεβαίωση από το Δημοτικό Συμβούλιο, και η καθολική αποδοχή των βραβεύσεων από την κοινωνία της πόλης μας, «επικύρωσαν» απολύτως την ευστοχία των απονομών αυτών.
Για το εφετινό “Βραβείο Ηθικής Τάξεως” του Δήμου Ηρακλείου προτείνω το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. ένα, κατά γενική ομολογία, άρτια οργανωμένο, εξοπλισμένο και στελεχωμένο Ερευνητικό Κέντρο, που ξεκίνησε την λειτουργία του το 1983, με πολυσήμαντο έργο, διεθνώς αναγνωρισμένο.
Αναμφίβολα, το ΙΤΕ τιμά εδώ και δεκαετίες το Ηράκλειο, την Κρήτη, την χώρα μας. Αποτελεί μέτρο των πραγματικών δυνατοτήτων μας. Παράδειγμα συλλογικής επιστημονικής δράσης, που δεν εμποδίστηκε από τις παθογένειες της ελληνικής πολιτικής ζωής, κατορθώνοντας να φέρει το σύνολο των δράσεων και των επιτευγμάτων του, στην κοινωνία. Συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάτασή της, στην ηθική της συγκρότηση, στην συμμετοχή της στο μελλοντικό οικουμενικό περιβάλλον, στην αντιμετώπιση των πολλαπλών ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο πολίτης στην, αναμφίβολα, δύσκολη εποχή μας».
Η πρόταση του Δημάρχου έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής. Αφού πρώτα επιβεβαιωθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, η βράβευση θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2018.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα