Στην κυκλοφορία η Ιόνια Οδός

09:20 23/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε το πρώτο τμήμα της Ιόνιας Οδού στην Ήπειρο από την Πέρδικα μέχρι την Καμπή της Άρτας. Πρόκειται για 37 χιλιόμετρα νέου οδικού άξονα που ενοποιείται με την παράκαμψη Φιλιππιάδας – Άρτας, δημιουργώντας ένα ενιαίο τμήμα αυτοκινητοδρόμου, συνολικού μήκους 51 χιλιομέτρων.
Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, στην γέφυρα Τσαγκαρόπουλου. Το τμήμα Καμπή-Πέρδικα έχει τέσσερις ανισόπεδους κόμβους, στη Φιλιππιάδα, στον Γοργόμυλο, στον Αμμότπο και στο Τέροβο, ενώ θα διαθέτει σταθμό διοδίων, στο Τέροβο, ο οποίος θα

λειτουργήσει μετά την επίσημη έναρξη λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου.
Ο Πρόεδρος της Νέας Οδού Μιχάλης Γουρζής, έκανε γνωστό ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα παραδοθεί το τμήμα από το Αντίρριο μέχρι την Αμφιλοχία και στη συνέχεια το τμήμα από την Πέρδικα μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας. Τελευταίο αναμένεται να παραδοθεί το τμήμα από την Αμφιλοχία μέχρι το Μενίδι της Άρτας.

Ο Υπουργός Υποδομών μίλησε για μία ιδιαίτερα μέρα για την Ήπειρο καθώς το έργο συμβάλλει στην άρση της απομόνωσης και στη δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών για την περιοχή, ενώ ανέφερε πως στις προθέσεις του Υπουργείου είναι και να προχωρήσει το έργο σύνδεσης των Ιωαννίνων με την Κακαβιά. Νωρίτερα, ο υπουργός, σε συνέντευξη τύπου, ανέφερε πως η αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων είναι θέμα του άμεσου μέλλοντος και πως έχουν δεσμευθεί χρήματα για το σκοπό αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα