Στην Αθήνα ο Νίμιτς-Συναντήσεις με Κοτζιά και Κουμουτσάκο-Συνέντευξη του Έλληνα ΥΠΕΞ στην ΕΡΤ (video)

06:31 30/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η συνάντηση του ειδικού διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών με τον Νίκο Κοτζιά έχει προγραμματιστεί στις 13:30 στο υπουργείο Εξωτερικών. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας. Πριν, και συγκεκριμένα στις 10:30 ο Μάθιου Νίμιτσς συναντιέται με τον αρμόδιο τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο. Εντός του Φεβρουαρίου η κυβέρνηση θα καταθέσει ένα σχέδιο συμφώνου στην πλευρά των Σκοπίων, δήλωσε χθες στην ΕΡΤ, και

στην «Επόμενη Μέρα», ο Νίκος Κοτζιάς και έθεσε ως προϋπόθεση την αλλαγή του Συντάγματος της γείτονος, ενώ αποσαφήνισε ότι για την ελληνική πλευρά έχει μεγάλη σημασία η σύνθετη λέξη της ονομασίας που θα συμφωνηθεί, να είναι στη σλαβική διάλεκτο και να μένει αμετάφραστη.

Στην Αθήνα την Τρίτη ο Μάθιου Νίμιτς – Στα Σκόπια την Τετάρτη

Αναφερόμενος στις διαφωνίες είπε ότι είναι στο πλαίσιο του δικαιώματος των ΑΝΕΛ να έχουν διαφορετική άποψη, υπενθυμίζοντας ότι συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ βασίστηκε στα οικονομικά ζητήματα. Και μέσα στα ίδια τα κόμματα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Η κυβερνητική πολιτική υπάρχει και εκφράζεται από τον πρωθυπουργό, διευκρίνισε.

Καμμένος: Θα υπηρετήσoυμε την κυβερνητική εντολή μέχρι το τέλος της τετραετίας (video)
Keywords
Τυχαία Θέματα