Προσωρινό «όχι» της Επιτροπής για τις ΑΠΕ σε Σητεία και Αμάρι

00:27 30/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ομόφωνα αρνητική ήταν η απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Υβριδικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στο Αμάρι. Στην απόφαση της Επιτροπής συνετέλεσε και η καθολική αντίδραση των κατοίκων της Σητείας οι οποίοι αντιτάσσονται στη δημιουργία νέων αιολικών πάρκων, σε περιοχές του γεωπάρκου Σητείας.

Την ημέρα της συνεδρίασης, κάτοικοι από την Ανατολική Κρήτη

βρέθηκαν στο Ηράκλειο, έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για μία τέτοιου είδους επένδυση, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι δεν επιθυμούν αιολικά πάρκα στην περιοχή.

Οι διαμαρτυρόμενοι μπήκαν στην μεγάλη αίθουσα της Περιφέρειας Κρήτης, έχοντας πανό μαζί τους το οποίο έγραφε «Όχι άλλα αιολικά στα Σητειακά βουνά», σε μία ακόμη προσπάθεια να δηλώσουν την πλήρη αντίθεση τους στην συγκεκριμένη επένδυση.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό έργο περιλαμβάνει υβριδικό σταθμό παραγωγής ενέργειας, με 27 ανεμογεννήτριες στα οροπέδια πάνω από τη Ζάκρο στη Σητεία (Γεωπάρκο Σητείας) και εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας 50 ΜW από αντλησιοταμίευση στο φράγμα Ποταμών Αμαρίου, με τον άνω ταμιευτήρα στα Χάρκια Ρεθύμνου. Πηγή: efsyn.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα