Στη Βουλή η σύμβαση για την παραχώρηση του ΟΛΠ στην COSCO

15:14 29/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, διεξάγεται στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η συζήτηση για τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ, στην Cosco. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, μετά από σχετική πρόταση του υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα.

Ο κ. Δρίτσας, εξήγησε, «πως δεν μπορούσε να εισαχθεί νωρίτερα στη Βουλή,

γιατί υπήρχαν χρονοβόρες διαδικασίες, όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, οι οποίες ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες, ενώ έπρεπε να ολοκληρωθεί και η εκδίκαση προσφυγών που είχαν κατατεθεί και απορρίφθηκαν«.

Όπως είπε, «οι επισημάνσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού επέβαλλαν να εξετάσουμε αν απαιτούνται νέες αλλαγές στη σύμβαση ή στον κυρωτικό νόμο, ωστόσο η Επιτροπή αποφάνθηκε πως δεν χρειάζεται καμία αλλαγή, αλλά τα θέματα θα επιλυθούν εν τοις πράγμασι και η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιλαμβάνεται».

Ο κ. Δρίτσας, ενημέρωσε, επίσης, ότι «το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη σύμβαση, αξιολογώντας μόνο τη νομιμότητα της μεταβίβασης των μετοχών και δεν μπήκε στην ουσία της σύμβασης».

Η ψήφιση του γίνεται λίγα 24ωρα πριν το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο όπως ανέφερε και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός.

Πυρά από την αντιπολίτευση για το κατεπείγον της διαδικασίας

Σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε στην διαδικασία του κατείγοντος και χαρακτήρισε αντικοινοβουλευτική αυτήν την πρακτική.

«Ότι αυτοεκτίθεται κατηγόρησε τον υπουργό Ναυτιλίας», η εισηγήτρια της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Keywords
Τυχαία Θέματα