Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 7 μηνών η τιμή του πετρελαίου

17:49 20/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι προθεσμιακές τιμές του πετρελαίου κινούνταν σε χαμηλότερα επίπεδα την Παρασκευή αλλά παρέμεναν κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών καθώς οι αναταραχές στη Νιγηρία και στη Λιβύη και η κρίση στη Βενεζουέλα παρείχαν στήριξη με την ισχυροποίηση του δολαρίου να λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Οι χρεοκοπίες αμερικανικών εταιρειών που παράγουν πετρέλαιο

από σχιστολιθικά πετρώματα έχουν συμβάλλει επίσης στη διατήρηση των τιμών σε σχετικά υψηλά επίπεδα μαζί με την μείωση της καναδικής παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκ. βαρέλια ημερησίως λόγω της πυρκαγιάς. Η κρίση στη Λιβύη είναι ένας ακόμη παράγοντας αφού πιέζει την παραγωγή.

Η τιμή του πετρελαίου μπρέντ παράδοσης Ιουλίου, η οποία είχε ξεπεράσει τα 49 δολάρια το πρωΐ, υποχωρούσε στα 48,12 δολάρια το απόγευμα της Παρασκευής. Η τιμή του αμερικανικού αργού, η οποία ενισχύετο επίσης πάνω από τα 49 δολάρια στις 9:45 μ.μ. ώρα Ελλάδος, υποχωρούσε στα 48 δολάρια.

Φρένο στην ανοδική τάση της τιμής του πετρελαίου λειτουργεί το δολάριο που ενισχύεται λόγω των προσδοκιών για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από την Fed.

The post Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 7 μηνών η τιμή του πετρελαίου appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα