Τίτλοι από την Περιφέρεια 20-5-2016 (audio)

17:33 20/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι βασικότερες ειδήσεις της Περιφέρειας σε τίτλους.

ΒΟΛΟΣ

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής θα επισκεφθεί το Βελεστίνο, για να παραστεί σε εορταστική εκδήλωση της 40ης επετείου του Συλλόγου Περιβολιωτών, θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, η 1η Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Κορυφώνονται αύριο, 21η Μαϊου, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 152η επέτειο της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα παραστεί στις εκδηλώσεις στην Κεφαλονιά, ο Υπ. Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην Κέρκυρα.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Εκδήλωση για το ριζοσπαστικό κίνημα και την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα το Σάββατο στην Κεφαλονιά με αφορμή και τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Κεφαλονίτη ριζοσπάστη Ιωσήφ Μομφεράτου.

ΓΡΕΒΕΝΑ

Στα Γρεβενά θα είναι στραμμένο για τρεις ημέρες το παγκόσμιο ενδιαφέρον του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς από σήμερα έως την Κυριακή διεξάγεται ο 3ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro. Συμμετέχουν όλες οι εργοστασιακές ομάδες και οι κορυφαίοι αθλητές παγκοσμίως.

ΦΛΩΡΙΝΑ

Παραδόθηκαν σε κυκλοφορία 15 χλμ του οδικού άξονα Φλώρινας- Νίκης που συνδέει τη χώρα μας με την ΠΓΔΜ και αποτελεί τμήμα του άξονα Λάρισα-Κοζάνη-Φλώρινα-Νίκη, που ανήκει στο Διευρωπαϊκό οδικό Δίκτυο.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ξεκίνησε η ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας καρέτα – καρέτα στον Κυπαρισσιακό Κόλπο για το 2016, καθώς εντοπίστηκαν οι δύο πρώτες φωλιές για τη νέα σεζόν από εθελοντές του Συλλόγου «Αρχέλων».

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Γιορτή Σπόρων διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο στην Ορεστιάδα, στο συνεργατικό καφενείο Bedreddin. Βιωματικά εργαστήρια και συζητήσεις για τη σημασία της διατήρησης των ντόπιων σπόρων και της ελεύθερης διακίνησής τους, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του διημέρο.

ΚΑΒΑΛΑ

Στις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει το νέο πολυδύναμο ιατρείο στην παραλία Οφρυνίου Καβάλας, στην Τούζλα

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Τα επίσημα εγκαίνια του εργαστηρίου Αρχαίου DNA του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ, πραγματοποιούνται σήμερα Παρασκευή στο Ηράκλειο, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη.

ΡΟΔΟΣ

Φορητούς απινιδωτές εγκαθιστά στα ακριτικά νησιά μας η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Λέσχη LIONS ΗΛΙΟΥΣΑ ΡΟΔΟΥ. Ο πρώτος θα εγκατασταθεί το Σάββατο στο Καστελλόριζο αφού προηγηθεί σεμινάριο.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Έντονο αξιολογείται το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τον εμπορικό κόσμο της Ρουμανίας για την αγορά αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου, ύστερα από τις συναντήσεις αυτοδιοικητικών εκπροσώπων και επιχειρηματιών της Περιφέρειας το διήμερο της Τρίτης και Τετάρτης, στο Βουκουρέστι.

The post Τίτλοι από την Περιφέρεια 20-5-2016 (audio) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα