Σημαντικά έργα και νέες δράσεις από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

15:58 29/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Tον απολογισμό έργου για το 2015 καθώς και τις νέες δράσεις παρουσίασε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ που λειτουργεί από το 1989 και έχει βασικό στόχο τη θεραπεία και την πρόληψη της χρήσης ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας.

Πρώτος μίλησε ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ κ. Σωτήρης Μπουντής ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο της θεραπευτικής κοινότητας, τονίζοντας, ότι «το 2015 προσέφερε υπηρεσίες σε 798 άτομα. Η θεραπευτική παρέμβαση αφορούσε

465 ανθρώπους που είχαν προβληματική σχέση με το αλκοόλ η έκαναν χρήση ναρκωτικών, σε οποιοδήποτε στάδιο της εξάρτησης , κι αν βρισκόταν (περιστασιακή χρήση, κατάχρηση, εξάρτηση) καθώς και 333 συγγενείς και φίλους ανθρώπων αυτών, που υποστηρίχθηκαν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της χρήσης στο περιβάλλον τους».
Αναφορικά με τη μηνιαία δυναμικότητα και τις υπηρεσίες ο κ. Μπουντής υπογράμμισε ότι ¨κάθε μήνα , κατά μέσο όρο, το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΙ 165 άτομα με προβλήματα εξάρτησης σε διάφορες φάσεις θεραπείας και 120 συγγενείς και φίλους χρηστών.
Τα χαρακτηριστικά των χρηστών ουσιών που προσήλθαν στο ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ήταν 32,5 ετών, κατά κύριο λόγο χρήστες ηρωίνης. Στο μεγαλύτερο ποσοστό άνδρες, άνεργοι, που διέμεναν με τις οικογένειες τους και άρχισαν κάνοντας χρήση κάνναβης στα 16,5 χρόνια τους.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κα Μερόπη Πεντεδέκα, υπεύθυνη στο Τμήμα Έρευνας και Τεκμερίωσης, η οποία αναφέρθηκε στις δράσεις πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης και ειδικότερα στο πρόγραμμα που εγκαινίασε το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. «Συνολικά 930 μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς συμμετείχαν σε ενημερωτικές συναντήσεις την προηγούμενη σχολική χρονιά.
Keywords
Τυχαία Θέματα