Σέρρες: Η Υφυπουργός κ. Κόλλια στις επετειακές εκδηλώσεις

12:46 24/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Υφυπουργός Εσωτερικών κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση, στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη των Σερρών, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Στις 11 θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από την φιλόλογο του 5ου

Γυμνασίου Σερρών Ισιδώρα Μάλαμα.

Θα ακολουθήσει μετάβαση στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Ακολουθεί η μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στον πεζόδρομο Κ.Καραμανλή και αμέσως μετά θα παρατεθεί στο Διοικητήριο δεξίωση προς τιμήν του Λαού και των Αρχών του τόπου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης προτρέπει τους Σερραίους «να ντύσουν την πόλη στα γαλανόλευκα» ενόψει της Εθνικής Επετείου, ενώ στο μήνυμά του μεταξύ άλλων αναφέρει «το μήνυμα της Εθνικής μας Επετείου παραμένει πάντα επίκαιρο και διαχρονικό. Με ομοψυχία, αλληλεγγύη και συλλογικό όραμα ακόμη και οι πιο δύσκολοι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν. Αυτή τη σπουδαία ημέρα για όλο τον ελληνισμό ανακαλούμε τη μνήμη ενός σπουδαίου παρελθόντος που ενισχύει την εθνική μας αυτοπεποίθηση» .
Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης μεταξύ άλλων αναφέρει: «κατά τον εφετινό εορτασμό της επετείου της εθνεγερσίας είναι ανάγκη ν’ αναλογιστούμε την σοβαρότητα της κατάστασης και να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Οι πρόγονοι του 1821 επαναστάτησαν, προκειμένου να δημιουργηθεί-μετά τους σκληρούς αγώνες και τους συνεχείς πολέμους-η Ελλάδα, όπως είναι σήμερα.
Αυτή την πατρίδα πρέπει να προστατεύσουμε και να την κληροδοτήσουμε ακέραια στις επόμενες γενεές, όπως έπραξαν και οι προηγούμενοι. Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε είναι ιερό καθήκον όλων να την υπερασπιστούμε» τονίζει ο Δήμαρχος Σερρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα