Σέρρες: Αύριο Παρασκευή ξεκινά 5o AstroSchool 2019

12:35 14/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Πέντε χρόνια συνεχούς λειτουργίας, συμπληρώνει φέτος το Astroshool της Αστροπύλης που εδρεύει την Άνω Βροντού Σερρών. Αυτή τη χρονιά από τις 15 Μαρτίου έως τις 15 Απριλίου, το 5ο Astroschool φιλοξενείται στο ΚΔΑΠ ΣΝΟΥΠΥ ACADEMY, με εκπαιδευτικούς , μέλη της Αστροπύλης, με σκοπό να μυήσουν τους μαθητές των σχολείων του Ν. Σερρών σε θέματα που σχετίζονται με τον κόσμο της αστρονομίας.

Η δράση

εντάσσεται στα 100 χρόνια Παγκόσμιας Ερασιτεχνικής Αστρονομίας . Σύμφωνα με το πρόγραμμα από Δευτέρα έως Παρασκευή θα επισκέπτονται ΚΔΑΠ ΣΝΟΥΠΥ ACADEMY σχολεία από τις 9:00π.μ έως τις 13:15μ.μ
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά θα χωρίζονται σε δυο τμήματα, εφόσον είναι πάνω από 30. Το κάθε τμήμα θα φιλοξενείται για 40-45 λεπτά σε καθέναν από τους δυο διαστημικούς χώρους.
Στον πρώτο χώρο, που θα παραπέμπει στο εσωτερικό ενός διαστημόπλοιου με ανάλογο ντεκόρ και ανάλογο φωτισμό και μουσική, θα γίνεται η πρώτη ξενάγηση και βιωματική δράση μέσω τεχνολογίας και σε παράπλευρο χώρο θα γίνονται πειράματα από τα ίδια τα παιδιά που αφορούν ενεργειακά θέματα.
Η δεύτερη αίθουσα, ο κύριος χώρος του πλανηταρίου, που αποτελεί τη μοναδική ιδιωτική αίθουσα αστρονομίας στη Βόρεια Ελλάδα, έχει στόχο τη διεξαγωγή της κύριας παρουσίασης του προγράμματός μας. Σε αυτήν την αίθουσα, σε περιβάλλον έναστρου ουρανού και με τη βοήθεια της τεχνολογίας,θα γίνεται η παρουσίαση, διάρκειας 40-45 λεπτών, με θέματα:
1)Τι είναι η αστρονομία
2)Πλανήτες και ηλιακό σύστημα
3)Διαστημικός σταθμός και αστροναύτες
4)Voyager και άλλες διαστημοσυσκευές
5)Συμπέρασμα παρουσίασης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα