«Να μετατραπεί η Ορεστιάδα σε δήμο αγάπης για τα αδέσποτα» λέει η Μ. Γκουγκουσκίδου

11:26 14/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

«Σε τόπο με αγάπη για τα ζώα», εκτιμά ότι μπορεί να μετατρέψει τον δήμο Ορεστιάδας, σε συνεργασία με τους πολίτες και φιλοζωικές οργανώσεις, η δημοτική παράταξη «Δήμος Ορεστιάδας-Τόπος να Ζω» ,με επικεφαλής και υποψήφια δήμαρχο, την Μαρία Γκουγκουσκίδου .

Η παράταξη αναφερόμενη στην εικόνα των αδέσποτων ζώων στον δήμο, σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι οι Δήμοι, όμως και «η ευθύνη όσων ιδιοκτητών εγκαταλείπουν τα ζώα είναι μεγάλη, αλλά η ευθύνη της δημοτικής αρχής μεγαλύτερη». «Είναι αποκαρδιωτικό, αλλά η αύξηση του αριθμού

των αδέσποτων στον δήμο μας δημιουργεί αρνητικές εικόνες. Η λύση δεν είναι οι φόλες. Η θέση των «άστεγων ζώων» δεν είναι στους δρόμους, αλλά να είναι μέλη οικογενειών όπου θα εισπράττουν και θα ανταποδίδουν αγάπη» σημειώνεται στην ανακοίνωση .

«Να ανοίξει η συζήτηση και να περάσουμε επιτέλους σε εφαρμογή αποτελεσματικών δράσεων. Φτάνουν τα λόγια. Η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής περνάει μέσα από την υποστήριξη θεματικών μορφών τουρισμού, συνεπώς θα έχουμε αφίξεις τουριστών. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Ορεστιάδας και της ευρύτερης περιοχής απαιτούν να επιλυθεί αυτό το θεμελιώδες θέμα. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, εκείνο που χρειάζεται είναι περισυλλογή των αδέσποτων, στείρωση για έλεγχο του πληθυσμού τους, σήμανση, εμβολιασμός, φιλοξενία, έλεγχος υγείας και προώθηση σε αναδόχους που θέλουν και μπορούν να φροντίζουν ζώα συντροφιάς» τονίζει η παράταξη «Δήμος Ορεστιάδας-Τόπος Να Ζω».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα