Σέρρες : Ο Α. Μεγαλομύστακας επισκέφτηκε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Σερρών

09:46 14/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σημαντικές ελλείψεις στις συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής διαπίστωσε κατά την επίσκεψη του στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αναστάσιος Μεγαλομύστακας.

Ο βουλευτής επέρριψε τις ευθύνες στην κυβέρνηση σημειώνοντας πως δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος καθώς όχι μόνο δεν ενημέρωσε τις τοπικές αρχές για την έλευση των προσφύγων αλλά δεν έχει αντιμετωπίσει βασικά ζητήματα για την διαμονή των προσφύγων, ενώ γίνεται εμπόδιο στην προσπάθεια

που κάνει καθημερινά η διευθύντρια του κέντρου Χρύσα Τάπα και οι μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Επεσήμανε πως δεν έχουν ακόμα στηθεί τα κοντέινερ ώστε να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες διαβίωσης και υγιεινής, με ορατό τον κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Επίσης, δεν υπάρχει ακόμα σοβαρή και οργανωμένη μέριμνα για την εκπαίδευση των μικρών παιδιών. Επιπρόσθετα, ο κ. Μεγαλομύστακας, σημείωσε, ότι δεν έχουν εγκατασταθεί ακόμη στην περιοχή του κέντρου φιλοξενίας και οι απαραίτητες υποδομές διαμονής για τους αστυνομικούς που υπηρετούν εκεί.

Ο κ. Μεγαλομύστακας δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα , προκειμένου να διαφυλαχτεί η δημόσια υγεία αλλά και η υγεία των ανθρώπων που φιλοξενούνται γιατί έχουμε ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες της.

Keywords
Τυχαία Θέματα