Χανιά: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών

08:11 14/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις πανελλήνιες δράσεις του ΚΕΔΜΟΠ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δότη Μυελού των Οστών στις 17 Σεπτεμβρίου, θα συμμετέχει ο εθελοντικό σύλλογος «Ορίζοντας».

Έτσι το Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, θα λειτουργήσει κιόσκι ενημέρωσης και καταγραφής υποψήφιων εθελοντών δοτών μυελού των οστών από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας (18:00 – 20:00), θα μοιραστούν μπαλόνια

στα χρώματα του ουράνιου τόξου με σύνθημα «Γίνε Υποψήφιος Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών!» μαζί με φυλλάδια στο στην Πλατεία Κατεχάκη στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων από εθελοντική ομάδα εφήβων του συλλόγου. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί διαδραστική εκδήλωση, όπου θα διαβαστεί σε μικρούς και μεγάλους το παραμύθι της Ευδοκίας Σκορδαλά – Κακατσάκη, «ο Ευτύχης και το Ουράνιο Τόξο», έπειτα θα ακολουθήσει συζήτηση, τα παιδιά θα μοιραστούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους και θα τα αποτυπώσουν ζωγραφίζοντάς τα σε χαρτί.

Τέλος, το Σαββατοκύριακο, η αθλητική παρέα του «Ορίζοντα» θα συμμετέχει με το σύνθημα «Γίνε Δότης Μυελού των Οστών!» στον Αγώνα «Δροσουλίτες 2016» στο Φραγκοκάστελο.

Keywords
Τυχαία Θέματα