Σέρρες : Ερώτηση Αφ. Σταμπουλή και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις καθυστερήσεις στη διαδικασία μετεγκατάστασης προσφύγων

10:12 6/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για καθυστερήσεις στη διαδικασία μετεγκαταστάσεων και τα ζητήματα οικογενειακής επανένωσης προσφύγων, κάνουν λόγω σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή για τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και η κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή. Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές η καθυστέρηση και η κωλυσιεργία των κρατών-μελών της Ε.Ε. να ανταποκριθούν στις μετεγκαταστάσεις είναι ακόμη και σήμερα αξιοσημείωτη,

αφού παρά την πρόοδο που έχει επισημανθεί τους τελευταίους μήνες σε σύγκριση με τα ποσοστά του 2016, εν τέλει μόνο 13.973 από τα 63.302 άτομα που προβλέπονται συνολικά, έχουν μετεγκατασταθεί από Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες μέχρι στιγμής.

Οι βουλευτές ρωτούν τον Υπουργό για το ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει, ώστε να προχωρήσει η ουσιαστική και γρήγορη εφαρμογή του προγράμματος μετεγκατάστασης αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση απ’ όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. των προβλεπόμενων για την οικογενειακή επανένωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα