Σέρρες : Αργά χθες το βράδυ έφτασαν τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες

14:20 5/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις 11 χθες το βράδυ έφτασαν στο χώρο του πρώην ΚΕΓΕ Σερρών στην επαρχιακή οδό Σερρών Σκουτάρεως 428 πρόσφυγες από το κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας Κιλκίς. Πρόκειται για Γεζίντι από το Βόρειο Ιράκ στην πλειοψηφία τους οικογένειες με παιδιά και έφηβοι κάτω των 18 ετών.

Ήδη οι αρμόδιες αρχές και ο στρατός προχώρησαν σε εργασίες και παρεμβάσεις στο κτίριο και στον αύλειο χώρο προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η αξιοπρεπής διαβίωσή τους . «Η εγκατάσταση είναι 100% έτοιμη» είπε σήμερα στην ΕΡΤ

Σερρών ο Γραμματέας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κοτρώνης ο οποίος εθελοντικά προσέφερε τη βοήθειά του στο χώρο φιλοξενίας .Είπε πως πρόκειται για υποδειγματική δομή και μάλιστα ο σύμβουλος του Υπουργού κ. Μουζάλα , ο κ. Ιωσήφ Αλεξανδρίδη που βρίσκεται στις Σέρρες μαζί με τον υπεύθυνο για τις δομές φιλοξενίας στη Β.Ελλάδα κ. Κωνσταντίνο Κουσαξίδη, είπε πως πρόκειται για μια από τις καλύτερες δομές σε όλη την Ελλάδα.
Χθες τοποθετήθηκαν 10 χημικές τουαλέτες και σήμερα αναμένεται να έρθουν άλλες 10, υπάρχουν μπάνια , φως και νερό ,ενώ έχουν τοποθετηθεί και σκηνές στον αύλειο χώρο οι οποίες θα αντικατασταθούν σύντομα με κοντέινερ. Μιλώντας χθες το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή απήυθυνε έκκληση σε όλους τους Σερραίους να αγκαλιάσουν αυτή τη δομή φιλοξενίας και να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα