Κέρκυρα: Προσφυγή του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων κατά της πλειοψηφίας του Εργ. Κέντρου

14:09 5/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης των προτάσεων εν όψει της εκδίκασης της προσφυγής του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας κατά της «νόθας ‘’πλειοψηφίας’’ του ΕΚΚ» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, για ακύρωση των εκλογών που διεξήχθησαν στις 2 Απριλίου 2016. Οι καταγγελίες του Συνδέσμου για νοθευμένη εκλογική διαδικασία κατατέθηκαν μέσω των προτάσεων με πλειάδα έγγραφων αποδεικτικών στοιχείων που τεκμηριώνουν την προσφυγή. Ενδεικτικά αναφέρουν ότι μετά από εισαγγελική παραγγελία και έλεγχο στις δημόσιες υπηρεσίες αποδεικνύεται ότι :
α) Καμμία ή κανένας εκ των 27 ψηφισάντων

στο Σωματείο Αποκλειστικών Νοσοκόμων ‘’ Οι Άγιοι Ανάργυροι’’ δεν είναι εν ενεργεία αποκλειστική ή αποκλειστικός νοσοκόμος .
β) Ένας μόνο εκ των 11 ψηφισάντων του Σωματείου Φορτοεκφορτωτών Θαλάσσης Λιμένος Κέρκυρας είναι εν ενεργεία φορτοεκφορτωτής.
γ) 9 ψηφίσαντες (κυρίως αλλοδαποί) στο Σωματείο του CORFU HOLIDAY PALACE δεν εμφανίζονται στους πίνακες εργαζομένων του ξενοδοχείου.
Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι δεν είναι τα μόνα σωματεία που ψηφίζουν δήθεν μέλη χωρίς να έχουν έννομο δικαίωμα.
Επίσης Εκ του νόμου δεν προβλέπεται η συμμετοχή των συνταξιουχικών σωματείων στις εκλογές των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων οργανώσεων των εργαζομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα