Το μεσημέρι μπαίνει σε ελληνικό έδαφος ο γιατρός-δρομέας Σ. Αράπογλου

12:51 5/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Περίπου στις 2 το μεσημέρι αναμένεται να περάσει σε ελληνικό έδαφος, αφού θα έχει διανύσει τα πρώτα 53 χιλιόμετρα της διαδρομής του μέσα στην Τουρκία, ο γιατρός-δρομέας Στέργιος Αράπογλου, ο οποίος ξεκίνησε το πρωί από το Μεγάλο Ζαλούφι και σκοπεύει να τερματίσει στις 14 Αυγούστου στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης.
Τον συνοδεύει ένα αυτοκίνητο με οδηγό έναν συγγενή του που θα τον ακολουθεί σε όλη τη διαδρομή, ενώ από την εκκίνησή του και μέχρι να βγει από την Τουρκία, τον συνοδεύει, για

λόγους ασφάλειας, ένα όχημα δημοτικής αστυνομίας που του διέθεσε ο τουρκικός δήμος απ’ όπου ξεκίνησε το πρωί. Θυμίζουμε ότι ο κ. Αράπογλου έχει αφιερώσει το όλο εγχείρημα στη μνήμη των προγόνων του, που πριν από έναν αιώνα ξεριζώθηκαν από το Μέγα Ζαλούφι και εγκαταστάθηκαν ως πρόσφυγες στο Καλοχώρι. Το τμήμα της διαδρομής που διέρχεται από τον Έβρο θα το διανύσει σε τέσσερις, από σήμερα το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, οπότε και θα μπει στα όρια του νομού Ροδόπης. Η πρώτη στάση του δρομέα μετά την είσοδό του στην Ελλάδα, θα γίνει στο σπίτι της κυράς των Μαρασίων.

Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Αναζητήσεις
αραπογλου στεργιος 2016, αραπογλου στεργιος 5 8 2016
Τυχαία Θέματα