Σε συλλαλητήριο στη ΔΕΘ καλεί η πανελλαδική επιτροπή αγροτικών μπλόκων

17:14 29/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ, το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στις 6:30 μμ, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, συμμετέχει στο συλλαλητήριο: «Για να διατρανώσουμε, μαζί με τους

συμμάχους μας τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, την αγωνιστική μας αντίσταση στη νέα λεηλασία σε βάρος μας που προωθούν η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ».

Σε άλλα σημεία της ίδιας ανακοίνωσης αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Κανένας μικρομεσαίος αγρότης και κτηνοτρόφος δε πρέπει να «τσιμπήσει» στην κυβερνητική προπαγάνδα περί «εξόδου από τα μνημόνια» και «δίκαιης ανάπτυξης».

Αυτή η «δίκαιη ανάπτυξη» στοχεύει αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και σε ό,τι αφορά ειδικότερα στον αγροτικό χώρο, στην εξασφάλιση ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας των εμποροβιομηχάνων και των μονοπωλιακών ομίλων που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους αυτή η «δίκαιη ανάπτυξη» θα είναι «μια από τα ίδια και χειρότερα». Θα φέρει ακόμα χαμηλότερες τιμές για τα προϊόντα μας και λιγότερες επιδοτήσεις – ενισχύσεις, πιο ακριβά αγροτικά μέσα και εφόδια και πιο τσουχτερά φορολογικά, ασφαλιστικά και άλλα χαράτσια.

Θα φέρει παραπέρα συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτπκτηνοτροφικών προϊόντων στα λίγα χέρια μεγάλων αγροτοεπιχειρηματιών και μονοπωλιακών ομίλων, που συνεπάγεται ακόμα μεγαλύτερο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων».

Φωτο αρχείου: ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης

Keywords
Τυχαία Θέματα