Σέρρες: Νέες ειδικότητες στo Δημόσιo ΙΕΚ Σερρών & Σιδηροκάστρου

15:49 29/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένας νέος κύκλος γνώσης ανοίγει για ακόμη μια χρονιά στο Δημόσιο ΙΕΚ Σερρών και Σιδηροκάστρου με νέες ειδικότητες, που έχουν προστεθεί στην ισχύουσα σκαλέτα γνώσης και επιχειρείται να λειτουργήσουν, για το Φθινοπωρινό εξάμηνο του 2017.

Πρόκειται για τέσσερις νέες ειδικότητες στο ΙΕΚ Σερρών και μία στο ΙΕΚ Σιδηροκάστρου.
Η ιδιαιτερότητα είναι πως

οι αιτήσεις για τα φετινά τμήματα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, ενώ παλαιότερα υποβάλλονταν από 10 έως 15 Σεπτεμβρίου.
Σήμερα το πρωί παραχώρησαν συνέντευξη τύπου ο Δ/ντης του Δημόσιου ΙΕΚ Σερρών Ασημάκης Κατής, ο Δ/ντης του ΙΕΚ Σιδηροκάστρου Γιώργος Ευθυμιάδης αναφερόμενοι λεπτομερώς – οι δύο πρώτοι- στις ειδικότητες στις οποίες θα μπορούν να κάνουν ηλεκτρικά αίτηση όσοι και όσες θέλουν να σπουδάσουν .

Στο Δημόσιο ΙΕΚ Σερρών αναμένεται να λειτουργήσουν οι ειδικότητες: Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας, Στέλεχος Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων και ποτών, Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ, Τεχνικός Γαλακτοκομίας- Τυροκόμος,
Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (ΠΟΛΥΜΕΣΑ / WEB DESIGNER – DEVELOPER / VIDEO GAMES)
Τεχνικής Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (CHEF), Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος και σχεδιασμού κοσμήματος και τέλος Φύλακας Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

«Νέες ειδικότητες»
«Αναφέρομαι σε τέσσερις νέες ειδικότητες , καινοτόμες για την εποχή μας που εμπεριέχουν μια σοβαρή προοπτική επαγγελματική» είπε ο κ. Κατής εξηγώντας πως για την ειδικότητα Γαλακτοκομίας- Τυροκόμος, ξεκίνησε μετά από πρόταση του Επιμελητηρίου Σερρών και στην πορεία διαπιστώθηκε πως πρόκειται για μια πολύ καλή κίνηση, διότι το τμήμα κάνει εξαιρετικά προϊόντα, οι εκπαιδευτές είναι άριστοι και ήδη το ΙΕΚ έχει μπει σε μια διαδικασία παγιότητας αυτής της ειδικότητας και θέλουν να ξαναλειτουργήσει. Ήδη ο Νομός Σερρών παράγει μεγάλη ποσότητα γάλακτος και χρειάζεται ανθρώπους που να γνωρίζουν πρακτικά και θεωρητικά το αντικείμενο, είπε ο κ. Κατής.

Παράλληλα αναφερόμενος στη νέα ειδικότητα Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου είπε « Υπάρχει μετά από πρόταση του Υπουργείου και εισήγηση της Υφυπουργού κ. Μαρίας Κόλλια, μια πολύ καλή προσέγγιση που αφορά το Φυσικό Αέριο, ειπώθηκε ρητά ότι το Φυσικό Αέριο θα μπει στην πόλη, δε ξέρουμε το χρονοδιάγραμμα όμως φαίνεται μετά από πρόταση του Υπουργείου Παιδείας ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν τα στελέχη, οι τεχνίτες οι οποίοι θα κάνουν τις εγκαταστάσεις» τόνισε ο Δ/ντής ΙΕΚ Σερρών κ. Κατής.
Επίσης αναφέρθηκε στις ειδικότητες Φύλακας Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων καθώς και τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος και σχεδιασμού κοσμήματος λέγοντας για την τελευταία, πως πρόκειται για προσπάθεια αναβίωσης αυτής της επαγγελματικής δραστηριότητας η οποία ήταν πλούσια στο παρελθόν στην περιοχή μας και πως με ενθουσιασμό αντέδρασε η Συντεχνία Αργυρορυσοχόοων που βοήθησε πολύ και στο εργαστηριακό κομμάτι για τη νέα ειδικότητα, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αργυροχρυσοχόων Ν.Σερρών κ. Αναστάσιος Κανακάρης.

Στο Δημόσιο ΙΕΚ Σιδηροκάστρου

Στο Ακριτικό Σιδηρόκαστρο αναμένεται – πέρα από τις υπάρχουσες- αναμένεται να προστεθεί φέτος η ειδικότητα Βοηθός Εγοθεραπείας. Σύμφωνα με τον Δ/ντή του Δημόσιου ΙΕΚ Σιδηροκάστρου Γιώργο Ευθυμιάδη για το χειμερινό Χειμερινό εξάμηνο του 2017 αναμένεται να λειτουργήσουν οι εξής ειδικότητες: Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (CHEF)
Βοηθός Εργοθεραπείας
Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης
Τεχνικός Φαρμάκων, Καλλυντικών και Παρεμφερών Προϊόντων
Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία Υποδοχής – Υπηρεσία Ορόφων – Εμπορευματογνωσία)
Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής
Ο κ. Ευθυμιάδης εξήγησε πως δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι όσοι κατέχουν απολυτήριο Λυκείου, η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί πέντε εξάμηνα. Παράλληλα παρέχεται δυνατότητα διαμονής στη Μαθητική Εστία Σιδηροκάστρου του Δήμου Σιντικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα