Σε μια εβδομάδα η λειτουργία του Δημοτικού Οδοντιατρείου στη Λάρισα

11:08 3/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Λάρισα αποκτά μια νέα κοινωνική δομή για τους άπορους και τους ανασφάλιστους πολίτες της, όπως και για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Το Κοινωνικό Δημοτικό Οδοντιατρείο θα αρχίσει να λειτουργεί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας στο Δημοτικό Πολυϊατρείο που εδρεύει στο Πολιτιστικό Κέντρο της συνοικίας του Αγ. Κωνσταντίνου, στη διασταύρωση των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου.

Στο τηλέφωνο του Πολυϊατρείου θα κλείνονται τα ραντεβού.

Το δημοτικό οδοντιατρείο θα λειτουργεί όλα τα πρωινά από Δευτέρα ως Παρασκευή.
Η οδοντίατρος που θα αναλάβει καθήκοντα έχει ήδη συνάψει σύμβαση από 1/1 και εντός των ημερών θα αρχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της.
Ο εξοπλισμός και τα αναλώσιμα έχουν εξασφαλιστεί και οι δικαιούχοι θα καλύπτονται για όλες σχεδόν τις οδοντιατρικές πράξεις, όπως οδοντοθεραπεία και έκτακτα περιστατικά.

Τον επιστημονικό συντονισμό έχει ο Κώστας Ρεβήσιος, οδοντίατρος και δημοτικός σύμβουλος, ενώ εκτός από την συμβασιούχο οδοντίατρο, ώρες θα καλύπτουν και ιδιώτες οδοντίατροι εθελοντικά.

Εκτός από τους άπορους και τους ανασφάλιστους, δικαιούχοι θα είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, με ετήσιο εισόδημα ως 7.000 ευρώ. Ωστόσο, κάθε περίπτωση θα εξετάζεται χωριστά από τριμελή επιτροπή, ώστε να καλυφθούν όσοι πραγματικά το έχουν ανάγκη και ας μην τηρείται πάντα το όριο των 7000 ευρώ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του δήμου Λαρισαίων Δημήτρης Δεληγιάννης επεσήμανε ότι ουσιαστικά πρόκειται για κάτι καινούριο, που δεν έχει ξαναγίνει και έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στον τομέα της περίθαλψης για τις ευπαθείς ομάδες, μετά και τον περιορισμό των οδοντιατρικών υπηρεσιών από το παλιό νοσοκομείο. Σε πανελλαδικό επίπεδο, αντίστοιχες αλλά όχι ακριβώς ίδιες δομές, λειτουργούν μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις από τον δήμο Λαρισαίων με όλες τις λεπτομέρειες και τις πληροφορίες για το ωράριο, τα ραντεβού και γενικότερα τη λειτουργία του δημοτικού οδοντιατρείου αλλά και την επιλογή των δικαιούχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα