Κομοτηνή: Στο Καμερούν μια τροχονόμος εθελόντρια

09:33 3/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εύχεται «Υγεία, αγάπη, χαμόγελο και λιγότερα ατυχήματα στους δρόμους», όχι τυχαία, τροχονόμος στο επάγγελμα γνωρίζει καλά πόσο άδικα μπορεί να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή σε ένα τροχαίο ατύχημα. Και στους ελληνικούς δρόμους τα τροχαία δεν λείπουν. Η Στέλλα Σφετκοπούλου, εκτός από τροχονόμος είναι και μέλος των «Γιατρών Καρδιάς» έχοντας ήδη φτάσει στο μακρινό Καμερούν συμμετέχοντας σε αποστολές τους.

Δύο χρόνια στην ομάδα των «Γιατρών καρδιάς»…

«Η αγάπη, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η ανιδιοτελής προσφορά

για τους «Γιατρούς της καρδιάς» είναι κάτι σαν το λαμπερό αστέρι που ακολουθούμε για να είμαστε σίγουροι ότι βαδίζουμε στον σωστό δρόμο » δηλώνει κι εξηγεί ότι αυτό το λαμπερό αστέρι τους δίνει την φώτιση να μπορούν να στέκονται στο πλευρό του πάσχοντα συνανθρώπου. Με αγνό εθελοντισμό και με μόνο αισθήματα την αγάπη και την ανιδιοτελή προσφορά, όπως λέει, οι «Γιατροί καρδιάς» στα 15 χρόνια δράσης τους πηγαίνουν εκεί που δεν φτάνει κανείς άλλος. Με εξήντα αποστολές το χρόνο δηλώνουν παρόν σε πολύ δύσκολες περιοχές του κόσμου. Τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται στο πλευρό τους και η Στέλλα Σφετκοπούλου. «Βρεθήκαμε στη Νιγηρία την περίοδο που υπήρχε ο Έμπολα και κανένας δεν έφτανε εκεί και στο Καμερούν, σε περιοχή όπου συνέβησαν και τρία τρομοκρατικά χτυπήματα». Οι «Γιατροί της Καρδιάς» βρέθηκαν επίσης στο Νεπάλ μετά τους σεισμούς, αλλά και στο πολύπαθο ΙΡΑΚ.

Οι «Γιατροί καρδιάς» δίνουν ελπίδα

«Υπάρχει πολύ δυστυχία, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες. Μιλάμε για εικόνες που σε κάνουν να συντρίβεσαι, που σε στραγγίζουν συναισθηματικά» δηλώνει η νεαρή εθελόντρια. Μπορεί η ανθρώπινη παρέμβαση να απαλύνει αυτές τις πληγές; ρωτήσαμε την κα Σφετκοπούλου «Μπορεί» απαντά με βεβαιότητα και σπεύδει να εξηγήσει «Οι άνθρωποι πια μας γνωρίζουν, μας περιμένουν. Στην περιοχή του Καμερούν όπου πηγαίνουμε φτάνουν μόνο οι «Γιατροί της καρδιάς» ο κόσμος τους έχει σαν τον προσωπικό του γιατρό. Ο κόσμος χρειάζεται την παρουσία των «Γιατρών του Κόσμου» πρέπει να νιώσει ότι κάποιοι τον σκέφτονται και τον φροντίζουν για να έχουν μια ελπίδα. »

Παιδικό χαμόγελο

Για την εθελόντρια από την Κομοτηνή δεν υπάρχει καλύτερη ανταμοιβή από ένα παιδικό χαμόγελο. «Θα ταξιδεύαμε ξανά και ξανά μόνο και μόνο για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή». δηλώνει και σπεύδει να εξηγήσει ότι δεν χρηματοδοτείται αυτή η οργάνωση από το κράτος, δεν δέχεται χρήματα από τους πολίτες, «το μόνο που παίρνουν οι «Γιατροί Καρδιάς» είναι φάρμακα για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. »

Παγκόσμια ειρήνη κι αγάπη

Όσον αφορά τις προσδοκίες της για τη νέα χρονιά σημειώνει «Ελπίζω το 2017 να είναι πολύ καλύτερο. Υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται για την αλληλεγγύη. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ακόμη και σήμερα χάνονται παιδιά στη Συρία για παράδειγμα. Προσδοκάμε την παγκόσμια ειρήνη και να επικρατήσει η αγάπη. Η αγάπη θα μας σώσει» δηλώνει και καταλήγει λέγοντας ότι «Πάντα πρέπει να θυμόμαστε ότι στη θέση του πάσχοντα συνανθρώπου μπορεί να βρεθούμε εμείς αύριο δεν ξέρουμε ποτέ πως τα φέρνει η ζωή».
Φώτο:Στέλλα Σφετκοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα