Σε κρίσιμη κατάσταση ο βουλευτής Σκαλίς – Δηλώσεις Τραμπ και εκκλήσεις για ενότητα

10:28 15/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με κατάγματα, τραύματα εσωτερικών οργάνων και σοβαρή αιμορραγία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο βουλευτής των ρεπουμπλικάνων χτυπημένος από τα πυρά ενόπλου σε προάστιο της Βιρτζίνια .

Ο Τζέιμς Χότζκινσον, 66 ετών, από το Μπέλβιλ του Ιλινόι, πυροβόλησε επανειλημμένως εναντίον μιας ομάδας Ρεπουμπλικανών βουλευτών που προπονούνταν για έναν αγώνα μπέιζμπολ για φιλανθρωπικό σκοπό, τραυματίζοντας σοβαρά τον Σταλίς και άλλα τρία άτομα.

Ο Χότζκινσον τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία του Καπιτωλίου που βρέθηκαν στον χώρο, και αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο.

Ο Στιβ

Σκαλίς, τρίτος τη τάξει Ρεπουμπλικανός στη Βουλή των Αντιπροσώπων, πυροβολήθηκε στον γοφό. Του παρείχε πρώτες βοήθειες ο συνάδελφος βουλευτής και γιατρός Μπραντ Ουένστραπ, προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο .

Την Τετάρτη το βράδυ ο πρόεδρος Τραμπ επισκέφθηκε το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Σκαλίς και αργότερα δήλωσε στο Twitter ότι ο βουλευτής «είναι άσχημα». Νωρίτερα είχε πει ότι ο 51χρονος βουλευτής της Λουιζιάνα είναι καλός φίλος, αναφέροντας, «Είναι πατριώτης και μαχητής. Θα ανανήψει από αυτήν την επίθεση».

Ο Χότζκινσον είχε αναρτήσει μηνύματα εναντίον του Τραμπ και ήταν μέλος ομάδων εναντίον των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με τον λογαριασμό του στο Facebook.

Ο Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε τον θάνατο του δράστη, κάλεσε για ενότητα: «Είμαστε πιό ισχυροί όταν είμαστε ενωμένοι και όταν συνεργαζόμαστε για το κοινό καλό», είπε.

Σε ένδειξη ενότητας, ο πρόεδρος της Βουλής Πολ Ράιαν είπε: «Μία επίθεση εναντίον ενός μας αποτελεί επίθεση εναντίον όλων μας», ενώ η επικεφαλής των Δημοκρατικών, Νάνσι Πελόσι, έκανε παρόμοιες δηλώσεις.

Δύο βουλευτές που βρίσκονταν στον χώρο είπαν ότι φαίνεται ότι υπήρχε πολιτική παρακίνηση στην επίθεση.

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2016, δήλωσε ότι ο Χότζκινσον είχε εργαστεί ως εθελοντής στην προεκλογική του εκστρατεία. «Ας το πω όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ: Η βία κάθε είδους είναι απαράδεκτη στην κοινωνία μας, και καταδικάζω το γεγονός αυτό με τους δριμύτερους όρους», είπε ο Σάντερς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετική είδηση: ΗΠΑ: Τραυματίας Ρεπουμπλικανός βουλευτής από πυρά-Νεκρός ο δράστης (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα