Καλούνται για προτάσεις έργων οι Δήμοι Β. Αιγαίου, μετά τη σύσκεψη με C. Cretu- εξαγγελία Χαρίτση για αεροδρόμιο Χίου

09:35 15/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, αυτό της επέκτασης του αεροδρομίου της Χίου ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των αυτοδιοικητικών φορέων του Βορείου Αιγαίου με την Ευρωπαία Επίτροπο υπεύθυνη για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης Corina Cretu, στο Μουσείο Μαστίχας της Χίου.
Ο κ. Χαρίτσης ανακοίνωσε την χρηματοδότηση των μελετών για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης , καθώς και της αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών από εθνικούς πόρους και την ένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ.
Κατά

τη σύσκεψη με την κα Cretu που από πρώτο χέρι άκουσε τα προβλήματα των νησιωτών και ειδικά αυτών που έχουν δεχτεί τον κύριο προσφυγικό- μεταναστευτικό όγκο ανθρώπων, χωρίς να αναφερθεί σε αυτή τη φάση σε συγκεκριμένα ποσά σημείωσε ότι θα υπάρξουν επιπλέον χρηματοδοτήσεις.
Μάλιστα μέχρι τέλη Ιουλίου οι Δήμοι Λέσβου, Χίου και Σάμου, αλλά και τα νομικά τους πρόσωπα, καλούνται να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες προτάσεις σε χρηματοδοτικά προγράμματα.
Από την πλευρά της Περιφέρειας τέθηκε επίσης το θέμα της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ως; Ένα είδος ενίσχυσης των νησιών του Αιγαίου.
Η κα Cretu εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους σεισμοπαθείς της Λέσβου, ενώ πιθανότατα πριν την αναχώρησή της από την Ελλάδα (στις 19 Ιουνίου) να επισκεφθεί και το νησί της Λέσβου .
Μετά τη σύσκεψη ξεναγήθηκε στο Μουσείο Μαστίχας, όπου επισημάνθηκε το θετικό της σύμπραξης ιδιωτικού τομέα και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και το Μοναστήρι της Νέας Μονής που είναι ενταγμένο στα μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα