Σε ημερίδα στην Μπολόνια η Περιφέρεια Κρήτης

07:15 30/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ημερίδα με θέμα: «Η Ευρώπη που αλλάζει», που πραγματοποιήθηκε στη Μπολόνια της Ιταλίας, μετείχε η Περιφέρεια Κρήτης, μαζί με Περιφέρειες από τη διοργανώτρια χώρα, τη Γαλλία, την Πορτογαλία και τη Σενεγάλη.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + με συντονιστή το Πανεπιστήμιο της Μπολόνιας. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για Ευρωπαϊκά

και Διεθνή θέματα, Γιώργος Αλεξάκης, ενώ συμμετείχε και η Ελληνίδα Πρόξενος στην Μπολόνια, Γεωργία Λαμπράκη.
Ο κ. Αλεξάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε εισαγωγικά για την «καταγωγή της Ευρώπης από την Κρήτη» και ανέπτυξε τρία θέματα, τι αλλάζει στην Ευρώπη σήμερα, πως αντιδρούν στις αλλαγές οι ευρωπαϊκές περιφέρειες, και πως προσαρμόζεται στις αλλαγές η Περιφέρεια Κρήτης.
Ο Γιώργος Αλεξάκης ενημέρωσε για τις δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης, και συγκεκριμένα ανέφερε ότι υλοποιεί περισσότερα από 30 ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα, ώστε μέσα από την πιλοτική εφαρμογή των ευρωπαϊκών στρατηγικών να «μαθαίνει» την ευρωπαϊκή ατζέντα και να την προσαρμόζει στα ελληνικά και κρητικά δεδομένα. Επίσης αναφέρθηκε στο Γραφείο της Περιφέρειας Κρήτης στις Βρυξέλλες στα πλαίσια της πολιτικής εξωστρέφειας ως «ένα παράθυρο στην Ευρώπη» και στις προσπάθειες για εφαρμογές της κυκλικής οικονομίας στο νησί και σε άλλα νησιά στη Μεσόγειο. Αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή δικτύωση της Περιφέρειας Κρήτης μέσα από τη συμμετοχή σε περισσότερα από 10 δίκτυα συνεργασίας, καθώς και στην ανάπτυξη διμερών σχέσεων με άλλες ευρωπαϊκές Περιφέρειες όπως και με Επαρχίες της Κίνας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα