Συγκλονιστική η κατάθεση του αδερφού του αδικοχαμένου Κώστα Κατσούλη (audio)

06:13 30/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η σε δεύτερο βαθμό εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά στον θάνατο του 46χρονου Κώστα Κατσούλη μετά από οργανωμένη επίθεση που δέχτηκε από οπαδούς του Ηροδότου.

Συγκλονιστική ήταν χθες η μαρτυρία του αδερφού του Κώστα Κατσούλη ο οποίος επικαλούμενος περιγραφές αυτόπτων μαρτύρων για την επίθεση που δέχτηκε ο άτυχος Κώστας με αποτέλεσμα να καταρρεύσει μετά από τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχτηκε στο κεφάλι. Ο αδερφός

του Κώστα Κατσούλη έκανε λόγο για «λιντσάρισμα». «Τον χτυπούσαν για σαράντα δευτερόλεπτα και όταν τελικά έπεσε κάτω, τον λιντσάρανε. Δεν σταμάτησαν να τον χτυπούν μέχρι να τον δουν νεκρό» είπε χαρακτηριστικά.

Στο εδώλιο κάθονται δύο άνδρες, 35 και 29 ετών, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 16 και 13 χρόνια αντίστοιχα, αλλά κι ένας 27χρονος, ο οποίος, αν και πρωτόδικα είχε αθωωθεί, ο αντεισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι που σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί για τη δολοφονία του Κώστα Κατσούλη, κυκλοφορούν ελεύθεροι, αφού αποφυλακίστηκαν.

Ο Κώστας Κατσούλης, ήταν γνωστός για την αντιναζιστική / αντιφασιστική δράση του και είχε στοχοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή, ανέφερε στην ΕΡΤ Χανίων ο Δημοσιογράφος Μάριος Διονέλλης, ανταποκριτής της Εφημερίδας των Συντακτών στην Κρήτη. Στο πλευρό της ομάδας του Ηροδότου και των κατηγορούμενων, βρέθηκε βουλευτής της Ν.Δ. τόνισε ο κ. Διονέλλης ο οποίος στη συνέντευξή του περιέγραψε όλες τις πτυχές της σκοτεινής αυτής υπόθεσης.

Ακούστε τη συνέντευξή του:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Μάνος Παπαδάκης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα