Σε επιφυλακή παραμένει η Πυροσβεστική στη Μόλα Καλύβα

13:02 25/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε επιφυλακή παραμένουν και σήμερα 15 υδροφόρα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην περιοχή Μόλα Καλύβα, μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής.
Μετά την κατάσβεση της φωτιάς, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προχώρησαν σε αποκάθαρση και έλεγχο του χώρου από όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα, ενώ διενεργείται προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο Χαλκιδικής και μέλος του συντονιστικού πολιτικής προστασίας, Στέλιο Βαλιάνο, η φωτιά έκαψε περίπου 1.200 στρέμματα σε ορθή προβολή ή 1.500

– 2.000 στρέμματα πραγματικής επιφάνειας. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει καεί όλο το ορεινό κομμάτι του οικισμού Μόλα Καλύβα έως την κορυφογραμμή και κινδύνεψαν πολλές κατοικίες.
Ο περιφερειακός σύμβουλος πρότεινε συντονισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Κασσάνδρας και του αρμόδιου δασαρχείου, ώστε να αποδεσμευτούν άμεσα κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα εν όψει του χειμώνα, υπογραμμίζοντας πως η περιοχή θα πρέπει να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
«Έρχεται δύσκολος χειμώνας και τα βρόχινα νερά είναι πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα. Εξοχικές κατοικίες και το οδικό κύκλωμα της περιοχής θα κινδυνεύσουν, λόγω και του επικλινούς γεωργικού ανάγλυφου. Εάν τρέξει το νερό ανεξέλεγκτα, το κακό που θα υποστούμε τον χειμώνα θα είναι χειρότερο από αυτό της πυρκαγιάς», πρόσθεσε ο κ. Βαλιάνος.

πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πυροσβεστική, Μόλα Καλύβα,pyrosvestiki, mola kalyva