Ηλεία : Ξανάζησαν τον εφιάλτη…

12:24 25/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σκληρή μάχη με τους δαίμονές τους, τις φλόγες, έδωσαν οι κάτοικοι της Μακίστου, στην πυρκαγιά που ξέσπασε προχθές, αφού σε κάθε τους βήμα περνούσε από μπροστά τους η τραγωδία του Αυγούστου του 2007. Ωστόσο, πάλεψαν με τον φόβο και βρήκαν το θάρρος να βοηθήσουν στο έργο των πυροσβεστών, καθώς οι φλόγες απειλούσαν τις ζωές τους και τις περιουσίες τους για δεύτερη φορά, είτε με τα λάστιχα και τα κλαδιά είτε δίνοντας νερό στους πυροσβέστες. Από χθες το μέτωπο έχει οριοθετηθεί και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν την πλήρη κατάσβεση, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων. Σύμφωνα με

τις πρώτες πληροφορίες, το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής έχει συλλέξει δεδομένα για να εντοπίσει τον υπαίτιο της πυρκαγιάς. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για εμπρησμό από αμέλεια, ωστόσο η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη.
-Σε ύφεση είναι εξ άλλου, η πυρκαγιά στον Ξηρόκαμπο από χθες το απόγευμα, καθώς η συντονισμένη πυρόσβεση από αέρος και εδάφους περιόρισε σημαντικά την επέκτασή της. Ωστόσο, στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή Δυτικής Ελλάδας, Κώστα Κυριακόπουλο, καθώς ελλοχεύει κίνδυνος αναζωπυρώσεων.
-Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής τέλος, έδωσαν μάχη με τη φωτιά και στην πυρκαγιά ανάμεσα σε Κακοτάρι και Τσίπιανα, καθώς εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή , ενώ με το ξημέρωμα έγιναν και εναέριες ρίψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα