Σε αναβρασμό οι πληγέντες αγρότες των Φαρσάλων

10:48 15/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε αναβρασμό βρίσκονται χιλιάδες αγρότες στην επαρχία Φαρσάλων που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες του Μαΐου και το χαλάζι του Ιουνίου. Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκτίμηση των ζημιών έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις των πληγέντων παραγωγών που ζητούν άμεσα εκτιμήσεις και δίκαιες αποζημιώσεις.

Αναφορικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μίλησε στην ΕΡΤ Λάρισας

ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Φαρσάλων κ. Γιάννης Βασιλείου.
«Όπως γνωρίζεται την ημέρα του Αγίου Κωνσταντίνου είχαμε μεγάλες πλημύρες και καταστροφές στην επαρχία μας, πλημύρισαν μεγάλες εκτάσεις, πριν από 15 ημέρες είχαμε και δεύτερη καταστροφή με χαλαζόπτωση. Με την απεργία των εκτιμητών του ΕΛΓΑ δεν έχει καμία εκτίμηση των ζημιών, ο υπουργός μας είπες ότι πέρασαν τροπολογία και θα λυθεί το θέμα.

Ο κόσμος βρίσκεται σε αναβρασμό, όσο περνά ο χρόνος η εκτίμηση είναι όλο και πιο δύσκολη, εμείς σαν δήμος Φαρσάλων κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας κάνουμε, έχουμε κάνει όλη την προετοιμασία, έχουμε κάνει δηλώσεις για να μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία. Είναι χιλιάδες τα στρέμματα που έχουν ζημιά, θα πρέπει να αποζημιωθούν όλοι για τις ζημιές.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προβλήματα με την άρδευση, κάθε βδομάδα βρέχει, φέτος έχουμε πολύ λιγότερα ποτιστικά χωράφια, τα περισσότερα είναι σιτηρά».

Keywords
Τυχαία Θέματα