Κέρκυρα: Ο απολογισμός διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021

10:40 15/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η πορεία του φακέλου της Κέρκυρας στο πλαίσιο της διεκδίκησης της πολιτιστικής πρωτεύουσας για το 2021, ξεχώρισε κατά τη διάρκεια της χθεσινής, συνεχιζόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Κ. Νικολούζος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μ. Ράπτης, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της προσπάθειας, ανέφεραν ότι η κρίση της ευρωπαϊκής επιτροπής αξιολόγησης των φακέλων, αναφέρει περισσότερα θετικά στοιχεία παρά αρνητικά για την πρόταση της Κέρκυρας. Τα στοιχεία που, όπως είπαν, έκριναν τον αποκλεισμό στον δεύτερο γύρο ήταν ο προϋπολογισμός

των 13 εκ ευρώ για δράσεις που κρίθηκε χαμηλός καθώς και η πίστη ότι η πόλη δεν μπορούσε να υλοποιήσει το σχέδιο δράσεων που κατέθεσε. Ανάφεραν μάλιστα ότι οι τρεις πόλεις που πέρασαν στο δεύτερο γύρο, η Καλαμάτα, η Ελευσίνα και η Ρόδος είχαν πολλαπλάσιο προϋπολογισμό έργων αλλα και πολλαπλάσια χρήματα στήριξης της επιτροπής διεκδίκησης.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, η κυρία Υδραίου έκανε λόγο για συνεχείς καθυστερήσεις που έδιναν την εντύπωση ότι κάποιοι δεν είχαν πιστέψει στη θετική έκβαση της προσπάθειας και έλλειψη προετοιμασίας τόσο στην παρουσίαση συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κέρκυρας όσο και στη μορφή που θα είχε ο φορέας διεκδίκησης.
Την ανάγκη εξεύρεσης περισσοτέρων χρημάτων για τη στήριξη του εγχειρήματος αλλά και πολιτικής κάλυψης της προσπάθειας από παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εξέλιξη του φακέλου τόνισε ο κ. Γ. Τρεπεκλής, επισημαίνοντας ότι δεν έγινε αξιοποίηση των ανθρώπων που είχαν βοηθήσει στην υπόθεση της UNESCO.
Keywords
Τυχαία Θέματα