Σχολές γονέων στους παιδικούς σταθμούς

12:33 22/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη νέα σχολική χρονιά οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Λαρισαίων δεν θα υποδεχτούν μόνο τα παιδάκια αλλά και τους…γονείς τους! Στα… καθισματάκια και τα τραπεζάκια των παιδικών σταθμών θα κάθονται από φέτος και οι γονείς, τουλάχιστον κάποιες ώρες μέσα στο μήνα.

Με τη βοήθεια και την καθοδήγηση ειδικών επιστημόνων (παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι κλπ) οι γονείς θα μάθουν πώς μπορούν να γίνουν ουσιαστικά καλύτεροι για χάρη των παιδιών τους.
Πώς μπορούν να έχουν καλή επικοινωνία με τα παιδιά τους, πώς να τα βοηθούν

στο σπίτι να αφομοιώσουν τον κόσμο, να κατακτήσουν τη γνώση, να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και να τα εφοδιάσουν με αξίες και αρχές που θα τα θωρακίσουν απέναντι στις δυσκολίες της ζωής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Δεληγιάννης τόνισε «οτι είναι πολύ σημαντικό για εμάς να λειτουργήσουν οι σχολές γονέων και αυτό θα γίνει φέτος. Οι γονείς σε συνεργασία πάντα με το σχολείο θα μάθουν τρόπους για να προσφέρουν ακόμη περισσότερο στα παιδιά τους. Για να γίνουν τα παιδιά μας και εμείς ως γονείς καλύτεροι άνθρωποι, για ένα καλύτερο μέλλον»

Keywords
Τυχαία Θέματα