Σχετικά σταθερή η εξέλιξη της πανδημίας στη Μεσσηνία

11:10 17/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά σταθερή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα παραμένει η εικόνα της πανδημίας στη Μεσσηνία. Μετά τον αισθητά μειωμένο αριθμό των κρουσμάτων τις προηγούμενες ημέρες, όμως, χθες, Δευτέρα, τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στον νομό ανήλθαν σε 13, ενώ αυξήθηκε σε 29 τις τελευταίες ώρες και ο αριθμός των νοσηλευόμενων στην κλινική Covid του νοσοκομείου Καλαμάτας.

Στο μεταξύ, ξεκίνησαν χθες στην ειδική μονάδα του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας που βρίσκεται στο Μέγαρο Χορού, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ,

rapid test και μοριακός έλεγχος που γίνεται κατόπιν ραντεβού στο 2721045500. Χθες, πρώτη μέρα λειτουργίας της μονάδας, διεξήχθησαν 45 rapid tests και 60 μοριακοί έλεγχοι.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, Παναγιώτης Κατσαφάδος, σημείωσε πως από σήμερα μια νέα υπηρεσία στον ίδιο χώρο θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να εξεταστούν με τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid-19 μέσα από το αυτοκίνητό τους σε λιγότερο από 10 λεπτά. Η δράση, που εντάσσεται στο πρόγραμμα “Drive through testing”, θα επαναληφθεί την ερχόμενη Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, από τις 8.30 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Να σημειωθεί, επίσης, πως τις επόμενες ημέρες η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ πρόκειται να βρεθεί σε Μεσσήνη, Πύλο και Κυπαρισσία.
Παράλληλα, συνεχίζονται από τον Δήμο Καλαμάτας σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για Covid-19 σε εργαζόμενους του Δήμου. Χθες, ελήφθησαν 43 δείγματα από υπαλλήλους στο Δημαρχείο, ενώ η Κινητή Μονάδα έλαβε δείγματα και από υπαλλήλους της ΔΕΥΑΚ. Θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει το Κ.Υ., και άλλοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε άλλες υπηρεσίες και Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. Αρνητικός στο τεστ ήταν και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Μαζικά τεστ κορονοϊού σε Φιλιατρά και Τριφυλία σε εργάτες γης αλλά και σε όλες τις περιοχές της Μεσσηνίας ζητά ο επικεφαλής της παράταξης “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”, Θανάσης Πετράκος, με αφορμή τον εντοπισμό κρουσμάτων σε κάποιους εργάτες γης στην περιοχή. Ζητά, επίσης, να ενεργοποιηθούν τα ξενοδοχεία καραντίνας για να μεταφέρονται εκεί οι θετικοί στον ιό. Ο κ. Πετράκος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, και του μετέφερε την έντονη ανησυχία των πολιτών της Τριφυλίας για την πιθανότητα διασποράς του κορονοϊού στη περιοχή τους με αφορμή τα κρούσματα σε εργάτες γης στα Φιλιατρά -κάνοντας αναφορά και στις άθλιες συνθήκες διαμονής αυτών των ανθρώπων.

“Η εικόνα που μας μεταφέρθηκε είναι πραγματικά απογοητευτική.” Αυτό τονίζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καλαμάτας μετά την επικοινωνία της χθες με τους διευθυντές των περισσότερων Δημοτικών Σχολείων της πόλης, για την πρώτη ημέρα εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης για τα παιδιά των δημοτικών, μετά την αναστολή λειτουργίας τους. Η Ένωση ζητά από το υπουργείο Παιδείας, την Περιφέρεια και το Δήμο να πάρουν μέτρα τώρα ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στα προγράμματα τηλεκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν έχουν κάνει τίποτα σχετικά.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σχετικά, Μεσσηνία,schetika, messinia