Κ. Σακελλαροπούλου: «Η Δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες»

10:00 17/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Χωρίς εκδηλώσεις και χωρίς την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία τιμάται η φετινή επέτειος για την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου για λόγους δημόσιας υγείας. Στεφάνι κατέθεσε στις 9 το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία δήλωσε ότι «η φετινή επέτειος γιορτάζεται σε πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της πανδημίας. Το μήνυμα που εκπέμπει, όμως, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, είναι καθολικό: η δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης». Στις 10 το πρωί κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο και ο Πρωθυπουργός.

(EUROKINISSI)

Ο Κυριάκος

Μητσοτάκης τόνισε ότι «το διαχρονικό αίτημα για ελευθερία συμπληρώνεται από την υπευθυνότητα που πρέπει όλοι να δείξουμε, για να βγούμε πιο ισχυροί και ενωμένοι από αυτή την περιπέτεια». «Κάθε σημαντική επέτειος αποκτά νέο νόημα μέσα στις περιστάσεις που γιορτάζεται. Σήμερα, οι προτεραιότητες είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας, ειδικά τους νεότερους που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Στο Πάρκο Ελευθερίας, στο πρώην ΕΑΤ ΕΣΑΤ τους πεσόντες τίμησε στις 10 το πρωί ο Δημήτρης Κουτσούμπας και στις 10.30 ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά. Στεφάνια θα καταθέσουν και αντιπροσωπείες των υπολοίπων κομμάτων.

Δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα