Μεσσηνία: Ξεκίνησε για τρίτη φορά φέτος το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

10:53 17/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η τρίτη για φέτος, διανομή του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α. (ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους) ξεκίνησε χθες (Δευτέρα) και συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα για 5.837 συνολικά οικογένειες στη Μεσσηνία.

Το πρόγραμμα έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και αφορά στη διανομή βασικών διατροφικών προϊόντων, σε ωφελούμενους, που πληρούν τα απαιτούμενα κοινωνικά κριτήρια του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ΤΕΒΑ/FEAD 2014-2020.
Η διανομή για την πόλη της Καλαμάτας ολοκληρώνεται την Πέμπτη και γίνεται με κατ΄ οίκον παράδοση των προϊόντων

στους ωφελούμενους, ενώ για τις περιοχές εκτός του αστικού ιστού της πόλης και σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας, η διανομή θα γίνει σε σταθερά σημεία με στόχο την εξυπηρέτηση του συνόλου των δικαιούχων.
Χθες εκτός της Καλαμάτας διανομή πραγματοποιήθηκε και στους Δήμους Δυτικής Μάνης και Οιχαλίας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα εξυπηρετηθούν και οι υπόλοιποι Δήμου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.
Ο προϋπολογισμός της παρούσας διανομής ανέρχεται σε 920.000 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό διατίθενται 38 διαφορετικά είδη προϊόντων (είδη παντοπωλείου, κρέατα, τυριά, μαναβική, είδη βασικής υλικής συνδρομής και βρεφικά είδη) σε οικογένειες που αντιστοιχούν σε 10.885 άτομα.
Τηλέφωνο πληροφοριών: 2721093333

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα