Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη τους….

09:10 29/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Έλληνας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP), Άρης Μεσσήνης, βραβευμένος στο διεθνές φεστιβάλ φωτοειδησεογραφίας Visa pour Image (Περπινιάν, 3/9/2016) για τη δουλειά του με θέμα τους πρόσφυγες στη Λέσβο, μιλά στην Άννα Κούρτη και στην Τζένη Χαραλαμπίδου για την «Ιθάκη» των προσφύγων και αφηγείται συγκλονιστικές ιστορίες προσφύγων που ο ίδιος γνώρισε και συναναστράφηκε επί πολλούς μήνες. Δείτε τις φωτογραφίες του σε photo

gallery στο τέλος του άρθρου.

O Άρης Μεσσήνης παραλαμβάνει το βραβείο Visa d’Or prize για τη δουλειά του «Scene of war in a peaceful zone» στο 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτοειδησεογραφίας «Visa pour l’image» (3/9/2016)

Της Τζένης Χαραλαμπίδου

Αυτό το χρυσό βραβείο στην κατηγορία των ειδήσεων ανακοινώθηκε κατά το κλείσιμο της εβδομάδας του διεθνούς φεστιβάλ φωτοειδησεογραφίας Visa pour Image (Περπινιάν, 3/9/2016) που ήταν αφιερωμένη στους επαγγελματίες φωτορεπόρτερ. «Κατέγραψα τον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή», δήλωσε ο Άρης Μεσσήνης παραλαμβάνοντας το βραβείο. Το Γαλλικό Πρακτορείο (Agence France-Presse) κέρδισε έτσι, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το μεγαλύτερο βραβείο αυτού του φεστιβάλ, που θεωρείται το μεγάλο ραντεβού της φωτοειδησεογραφίας.

Στο video ο Άρης Μεσσήνης μιλά για το φεστιβάλ και το βραβείο

O Άρης Μεσσήνης στο μοντάζ του ert.gr

Ως το πρώτο βήμα μέχρι την «Ιθάκη» τους φαντάζει για τους πρόσφυγες το νησί της Λέσβου μόλις πρωτοφτάνουν καθώς πολύ γρήγορα συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται ακόμα στην αρχή. Ο Άρης Μεσσήνης ήταν εκεί για πολύ καιρό και κατέγραφε με τον φωτογραφικό φακό του τις αφίξεις των προσφύγων. Μάλιστα, πήρε την απόφαση να ακολουθήσει μια οικογένεια προσφύγων μέχρι τη Γερμανία, σε ένα ταξίδι με πολλές δυσκολίες, πίκρες και αγωνίες (αλλά και ελπίδες…).

Στο video ο Άρης Μεσσήνης μιλά για το ταξίδι του μέχρι τη Γερμανία στο οποίο ακολουθούσε μια οικογένεια προσφύγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα