Σαλάτα με φυλλώδη λαχανικά, αρωματισμένο ανθότυρο και ντρέσινγκ λιαστής ντομάτας

10:57 13/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η φρεσκάδα και τα αρώματα πράσινων λαχανικών «παντρεύονται» με τη γλυκιά και ελαφρώς βουτυράτη γεύση του ανθότυρου σε μια υπέροχη συνταγή για πράσινη σαλάτα. Ο chef Κώστας Κωβαίος φτιάχνει σαλάτα με φυλλώδη λαχανικά, αρωματισμένο ανθότυρο και ντρέσινγκ λιαστής ντομάτας.


Υλικά

Για τη σαλάτα

1 ματσάκι ρόκα ή ρόκα baby1 λόλα κόκκινη1 λόλα πράσινη50 γραμμ. φύλλα
σπανάκιΛίγα φύλλα δυόσμου ολόκληρα1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

Για το αρωματισμένο ανθότυρο

150 γραμμ. ανθότυρο1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένηΛίγος άνηθος και δυόσμος -ψιλοκομμένα50 ml ελαιόλαδοΑλάτιΠιπέρι

Για το ντρέσινγκ λιαστής ντομάτας

100 γραμμ. λιαστές ντομάτες60 ml ελαιόλαδο20 ml βαλσαμικό ξίδιΛίγη πάπρικα γλυκιά20 ml νερόΑλάτιΠιπέριΕκτέλεσηΠλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά σε άφθονο κρύο νερό και τα σουρώνουμε καλά.Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι και τα αφήνουμε σε τρυπητό να στεγνώσουν καλά.Σε μια λεκάνη ή μπολ σπάμε το ανθότυρο και προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.Πλάθουμε σε μπαλάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξουν για 1 ώρα.Για το ντρέσινγκ: χτυπάμε καλά όλα τα υλικά με μπλέντερ χειρός μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα.Ανακατεύουμε τη σαλάτα με τη μισή ποσότητα του ντρέσινγκ, σερβίρουμε σε μια σαλατιέρα και διακοσμούμε με το ανθότυρο και τα ντοματίνια, περιχύνοντας το υπόλοιπο ντρέσινγκ στη σαλάτα.

* Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι chef de cuisine στο ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS). Έχει επίσης εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Ο chef Κώστας Κωβαίος φτιάχνει σαλάτα με φυλλώδη λαχανικά, αρωματισμένο ανθότυρο και ντρέσινγκ λιαστής ντομάτας.
Keywords
Τυχαία Θέματα