Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:57 13/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Θάσος: Πρόβλημα οι αναζωπυρώσεις
Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στη Θάσο, αν και οι συνεχεία αναζωπυρώσεις σε διάφορες εστίες δημιουργούν προβλήματα. Χθες, με ασφάλεια προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, αεροσκάφος τύπου καναντέρ που παρουσίασε βλάβη στον ένα κινητήρα του.
Στο μεταξύ, αποζημιώσεις στους αγρότες- κτηνοτρόφους-μελισσοκόμους μέσω του ΕΛΓΑ και σε κατοίκους που έχασαν τα σπίτια με 80% χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών και 20% από δάνειο με μακροχρόνιο δανεισμό προανήγγειλε

ο Πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στη Θάσο.
Συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον υπουργό Δικτύων και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, «πέταξε» πάνω από τις πληγείσες περιοχές μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρο Μαρκόπουλο και τον δήμαρχο του νησιού, Κώστα Χατζηεμμανουήλ.
Σε δηλώσεις του ανακοίνωσε την άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών για λεπτομερή καταγραφή των καταστροφών καθώς και την υλοποίηση μελετών για τα αντιπλημμυρικά έργα που επείγουν στο νησί.

Καβάλα: Σύσκεψη για τα λιπάσματα με τον γ.γ. του Υπουργείου Εργασίας
Στην Καβάλα θα βρίσκεται σήμερα το πρωί ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, προκειμένου να ασχοληθεί με το θέμα της ΒΦΛ. Στις 11.30 θα πάρει μέρος σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο με τους απολυμένους από τη Βιομηχανία

Καβάλα: Σε γενική συνέλευση δάσκαλοι και νηπιαγωγοί
Έκτακτη γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσουν σήμερα το απόγευμα οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο 12ο δημοτικό σχολείο, ενόψει της απεργίας της 15ης Σεπτεμβρίου.

Καβάλα: Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τον Ανδρέα Παπανδρέου
Εκδήλωση μνήμης και απόδοσης τιμής στον ιδρυτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέα Παπανδρέου, 20 χρόνια μετά από το θάνατό του και 42 χρόνια μετά από την ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος οργανώνει αύριο (Τετάρτη) στις 8 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος. Ομιλητής θα είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Καβάλα: Το κρουαζιερόπλοιο AEGEAN ODYSSEY στο λιμάνι
Ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο επισκέφθηκε την Καβάλα. Πρόκειται για το AEGEAN ODYSSEY που κατέπλευσε χθες το πρωί προερχόμενο από Πάτμο με επόμενο σταθμό την Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας 300 περίπου Βρετανούς τουρίστες.
Το σκάφος απέπλευσε στις 8 το απόγευμα περίπου ενώ οι τουρίστες του επισκέφτηκαν την αγορά και τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Καβάλα: Εκδήλωση wheeling2help για τα άτομα με κινητικά προβλήματα
Στην Καβάλα φθάνει σήμερα (Τρίτη) το απόγευμα η εθελοντική ομάδα της δράσης wheeling2help, η οποία ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη και θα καταλήξει στην Κρήτη. Πρόκειται για μια προσπάθεια να συγκεντρωθεί το ποσό το 19.000 ευρώ, για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων που θα παραχωρηθούν σε άτομα με κινητικά προβλήματα, εκ των οποίων πέντε θα λάβει η κάθε πόλη σταθμός. Η Καβάλα είναι ο 4ος σταθμός της δράσης. Η υποδοχή θα γίνει στις 5.30 το απόγευμα στο «Ανθή Καραγιάννη» απ’ όπου με τη συνοδεία του συλλόγου ποδηλατών Κύκλοτρον θα κατευθυνθούν στην παραλιακή Λεωφόρο της πόλης. Εκεί, με τη συμμετοχή 31 τοπικών συλλόγων, θα πραγματοποιηθούν γιορτές εθελοντισμού, αθλητισμού και ευαισθητοποίησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.

Καβάλα: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή
Στο μεταξύ, λόγω των εκδηλώσεων, αποφασίστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Εθν. Αντίστασης από το ύψος της οδού Αβέρωφ έως και το ύψος της οδού Δαγκλή από το πρωί σήμερα.

Καβάλα: Αποτελέσματα μαστογραφιών
O Δήμος Καβάλας ενημερώνει τις γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε δωρεάν προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο κατά τις ημερομηνίες 5, 6 & 7 Ιουλίου 2016, στο πλαίσιο δράσης κοινωνικής προσφοράς του Δήμου σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, ότι μπορούν να παραλαμβάνουν τα αποτελέσματα των μαστογραφιών τους από το Δημαρχείο Καβάλας, καθημερινά από τις 10.00 έως τις 14.00

Καβάλα: Αυλαία με παράσταση για το Φεστιβάλ Παπαϊωάννου
Αυλαία πέφτει για το 17ο Φεστιβάλ Παπαϊωάννου την Τρίτη 13 Σεπτέμβρη στην Παλαιά Μουσική στις 8.30 το βράδυ, με την μουσικοχορευτική παράσταση Θραύσματα Φωτός. Με την Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου στο χορό και τον Κώστα Μακρυγιαννάκη στη μουσική και την ερμηνεία.

Νεφώσεις
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατ. Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 Κελσίου.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, ελγα, Παναγιώτης Κουρουμπλής, καβαλα, βφλ, απεργια, ΠΑΣΟΚ, παπανδρεου, aegean, odyssey, θεσσαλονικη, κρητη, συμμετοχή, προσφορες, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, ελγα αποζημιωσεις, απεργια 26 σεπτεμβριου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αποτελεσματα, το θεμα, αβερωφ, αυλαια, βφλ, δωρεαν, ελγα, θεμα, θρακη, κωνσταντινουπολη, μουσικη, νησι, πλαισιο, υφεση, υψος, aegean, αγορα, αεροδρομιο, αναπηρια, βραδυ, βρισκεται, γινει, δανειο, δημος, δηλωσεις, ευρω, εργα, εσωτερικων, εταιρια, θασο, κελσιου, λιπασματα, μακεδονια, ομαδα, οχηματων, προβληματα, πρωι, συνεχεια, συμμετοχή, σπιτια, σχολειο, τριτη, υλοποιηση, φεστιβαλ, ασφαλεια, μποφορ, υπουργειο, κωνσταντινα, κωστας, odyssey, θερμοκρασια, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα