Σ. Τσιόδρας: Aνάγκη συνεχούς επαγρύπνησης για το ΚΥΤ στη Χίο

00:03 28/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένδειξη μεγάλης μετάδοσης, ευρείας μετάδοσης στην κοινότητα», απάντησε ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας,, στην ερώτηση που δέχτηκαν μαζί με τον Υφυπουργό, Νίκο Χαρδαλιάς, σχετικά με την Χίο στην επίσημη ενημέρωση για την covid-19.
Κατά την ενημέρωση της 27ης Οκτωβρίου, σημειώθηκε ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου καταγράφονται 61 κρούσματα, εκ των οποίων τα 51 συνδέονται με το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, από τους ελέγχους που έγιναν 22-24 Οκτωβρίου.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι «Οι θετικοί και οι στενές επαφές high risk

είναι απομονωμένες αυτή τη στιγμή», ενώ ο καθηγητής κ. Τσιόδρας έκανε μια εκτενή αναφοράς σημειώνοντας:
“Είχα επικοινωνία με τους ανθρώπους του ΕΟΔΥ που είναι στο νησί και είχα επικοινωνία και με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής τον κ. Μηταράκη, για να τονίσω την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης. Με διαβεβαίωσαν ότι τουλάχιστον οι άνθρωποι που είναι αυξημένου κινδύνου, έγινε κάθε πρόνοια να φύγουν από την περιοχή αυτή να απομακρυνθούν και δεν είναι κανένας άνθρωπος αυξημένου κινδύνου.
Δεύτερον δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένδειξη μεγάλης μετάδοσης, ευρείας μετάδοσης στην κοινότητα.
Τρίτον, είναι άνθρωποι νεότερης ηλικίας, οι οποίοι κινδυνεύουν λιγότερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνεις το παν να αποτρέψεις την διασπορά. Άρα ψάχνουν να βρουν χώρους, ειδικούς χώρους, όπως ψάχνουμε για τα γηροκομεία, τα οποία έχουν ολιγο-συμπτωματικούς ή ασυμπτωματικούς ασθενείς να βρούμε ειδικούς χώρους, ώστε να νοσηλεύονται εκεί μέχρι να ξεπεράσουν την περίοδο μεταδοτικότητας.
Αυτές είναι από τις κύριες δράσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή, εκεί, συν την κύρια δράση του testing. Το test γίνεται με ταχεία αντιγόνα, ώστε να έχουν γρήγορα αποτέλεσμα και να απομονώνονται γρήγορα οι άνθρωποι που είναι θετικοί. Αυτές οι δράσεις θα συνεχίσουν, και φυσικά μεγάλη σημασία έχει να απομονωθούν οι θετικοί».
ΝΑ σημειώσουμε ότι μεταφέρθηκαν στη δομή καραντίνας του υπουργείου Μετανάστευσης στην περιοχή της Λευκωνιάς, 23 πρόσφυγες- μετανάστες από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ που βγήκαν θετικοί στον κορονοϊό.

The post Σ. Τσιόδρας: Aνάγκη συνεχούς επαγρύπνησης για το ΚΥΤ στη Χίο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα