ΗΠΑ: Έγινε η μέρα νύχτα από τους πυκνούς καπνούς της πυρκαγιάς «Silverado»

22:45 27/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Επικρατεί τρέλα. Ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο, τα μάτια, η μύτη και ο λαιμός μας καίνε. Λέγαμε ότι είχε πέσει η νύχτα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φρεντερίκ Τουρνάντρ, ένας Γάλλος, του οποίου η επιχείρηση βρίσκεται στο φλεγόμενο Ερβάιν.

#SilveradoFire UPDATE:
•Wildfires spread to 7200 acres
•500 firefighters
•0% Containment

Mass evacuation already took place.

Many residential areas might get all burned and destroyed.#OrangeCounty

#Irvine #CAwx #CaliforniaFires pic.twitter.com/9Z3dRWTmgW

Insider Paper (@TheInsiderPaper) October 26, 2020

Τη Δευτέρα το πρωί ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά σε θαμνώδη έκταση του Λος Άτζελες των ΗΠΑ. Οι αρχές έδωσαν οδηγίες για απομάκρυνση των κατοίκων και εκκένωση της πόλης Εβράιν.

#California'da #yangın..!
26.10.2020#fire #CaliforniaFires pic.twitter.com/0VAUc4bkqA

— YS YAKLAŞIYOR (@YsYaklasiyor) October 27, 2020

Το τελευταίο χρόνο οι κάτοικοι της Καλιφόρνια βρίσκονται συνεχώς αντιμέτωποι με νέες πυρκαγιές και η πολιτεία έχει τεθεί από την Κυβέρνηση, σε κόκκινο συναγερμό.

Η φωτιά «Silverado Fire» εκδηλώθηκε στις 06.47 το πρωί τοπική ώρα στους λόφους του Ερβάιν, το οποίο βρίσκεται 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Λος Άντζελες, καίγοντας περισσότερα από 8.000 στρέμματα σε μόλις τέσσερις ώρες, σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

#Californiawildfires: 100,000 told to evacuate as utility says it may have sparked blaze. #Tiredearth #ClimateChange #California #CaliforniaFires pic.twitter.com/hnUGks6Ffw

— Rebecca Herbert (@RebeccaH2030) October 27, 2020

Στην περιοχή πνέουν ξηροί θυελλώδεις άνεμοι, με ταχύτητα μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων ανά ώρα. Οι άνεμοι δυναμώνουν την πυρκαγιά και ταυτόχρονα εμποδίζουν της εναέριες προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

About 60,000 people in Irvine, #California, have been ordered to evacuate as a wildfire rapidly spreads in the area. The fire started this morning and has burned 2,000 acres.#CaliforniaFires pic.twitter.com/iiQOfWL7d7

— Dr. Bu Abdullah (@Dr_BuAbdullah) October 26, 2020

Οι τοπικές αρχές της Εβράιν διέταξαν την απομάκρυνση περίπου 60.000 κατοίκων της πόλης, που ενδεχομένως θα απειληθούν από τις φλόγες. Ο ουρανός έχει σκοτεινιάσει από τους καπνούς και όλα τα σχολεία της περιοχής έχουν κλείσει, όπως αναφέρει η αστυνομικός, Κάρι Ντέιβις, από την αστυνομία του Ερβάιν.

California wildfires: Heat and wind causes National Weather Service red flag warning href="https://twitter.com/hashtag/CaliforniaFires?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw">#CaliforniaFires #California #nationalweatherservice pic.twitter.com/Jy3drycdNW

World ABC News (@worldabcnews) October 25, 2020

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες έχουν θέσει μια τεράστια περιοχή στα περίχωρα του Λος Άντζελες σε κόκκινο συναγερμό για πυρκαγιές έως σήμερα το απόγευμα λόγω των ισχυρών ανέμων. Ανάλογες προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί για το μεγαλύτερο μέρος της Καλιφόρνιας, ιδίως το βόρειο τμήμα της.

Irvine and Yorba Linda (#SilveradoFire #BlueRidgeFire) remain on fire tonight, as I type this tweet. To all my SoCal friends out there, please stay safe and stay in touch: monitor @OFCA_PIO for updates. #CaliforniaFires pic.twitter.com/hmQeJtrMcY

— Ery De Jong (@erydejong) October 27, 2020

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα