Ο Μανώλης Μπρίμπος και οι βιομηχανικές ιστορίες της Λέσβου

00:03 28/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ
Μία μουσική προσέγγιση ενός προσωπικού εγχειρήματος στη βιομηχανική σιωπή του τόπου του, της Γέρας στη Λέσβο, κάνει ο μουσικός Μανώλης Μπρίμπος, που στόχο έχει την ανάδειξη των μοναδικών βιομηχανικών κτιρίων μιας άλλης εποχής που με τα χρόνια ερήμωσαν, σε μία περιοχή που αφουγκράζεται τη φωνή τη δημιουργία και τη δοτικότητα νέων ανήσυχων καλλιτεχνών.

Μιλώντας ο καλλιτέχνης για αυτή την προσπάθεια τόνισε: “Ο σκοπός κοινός για όλους. Ανάδειξη, Αναβίωση, Αισθητική. Ιστορίες βίου και μηχανών όπως τα ονομάζουν οι συντοπίτες μου τα ελαιοτριβεία.Τα τέσσερα στοιχεία (video clip)Η
Μηχανή. Το Νερό. Η Εύφορη Γη. Ο Μόχθος.Αναμειγνύουν το παρόν με το παρελθόν, και αναπαράγουν ένα άρωμα λησμονιάς.Δημιουργούν για να ευαισθητοποιήσουν να δώσουν το κίνητρο της αναβίωσης στα ιστορικά και διατηρητέα βιομηχανικά κτίρια στον κόλπο της γέρας”.Τέσσερις αυτοτελείς μουσικές ιστορίες με συλλογική δράση και τοπικό χαρακτήρα δημιουργώντας νέες οπτικές για τον πολιτισμό την ιστορία και το χώρο της τέχνης.Πρώτο στοιχείο (video clip )Η Μηχανή με τίτλο τραγουδιού, Η Σιωπή, σε μουσική Μανώλη Μπρίμπου και στίχους Γιάννη Σίννη.

The post Ο Μανώλης Μπρίμπος και οι βιομηχανικές ιστορίες της Λέσβου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα